Record Național: Liviu Vieru și fenomenul 1007132/2019 câștigă al treilea concurs la rând

Toți columbofilii cunosc faptul că una dintre marile calități ale unui porumbel valoros este constanța, însă ceea ce reușește Liviu Vieru și al său mascul 1007132/2019 este greu de încadrat în orice fel de tipare.

Masculul, 1007132/2019, concurat de Liviu Vieru din Caracal, Olt, grație unui compendiu de factori, din care nu pot să lipsească motivația, pregătirea și calitatea, reușea, până săptămâna trecută, să câștige în două etape consecutive primul loc pe lansare. Sâmbătă, Asociația Columbofilă Olt a organizat a patra etapă a sezonului, cu lansare din localitatea Dimitrie Cantemir (aproximativ 400 km), concurs la care au participat 365 de columbofili și au fost angajați 13.117 porumbei. Din nou, în mod uluitor, primul loc pe lansare a fost câștigat de același mascul al lui Liviu Vieru, care stabilește astfel o performanță fără precedent în columbofilia românească și nu numai. Cel puțin în istoria recentă a columbofiliei românești, nu a existat vreun porumbel care să câștige trei etape consecutive, dintr-un numeric atât de consistent, așa cum au fost cele trei concursuri din Olt pe care le-a câștigat acest porumbel.

Din punct de vedere al originilor, masculul este un porumbel original Frederick Philippe și nu este singurul exponent de super clasă al familiei sale. O semisoră a sa de tată este campioană județeană la categoria General Palmares și locul 11 Național. Un semifrate al lui, tot de tată, a reprodus locul 1 provincial Clubul Gold 2017, iar o soră de mamă a masculului a reprodus locul 6 Național As Național 2020, cărora li se adaugă și alți zburători foarte buni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO