Gravele incidente de la Iaşi, sancționate de FNCPR prin suspendarea clubului Paşcani

Dincolo de implicațiile competiționale și financiare, columbofilia este un sport bazat pe pasiune și colegialitate. Poate mai mult ca orice, în cadrul Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România se solicită seriozitate și respect reciproc, motiv pentru care grave incidente precum cele petrecute zilele trecute în clubul Pașcani din Asociația Iași, nu pot fi trecute cu vederea și nu pot rămâne nesancționate.

Un schimb de replici între mai mulți columbofili din clubul columbofil Pașcani al Asociației Columbofile Iași, cauzat de anumite plângeri cu privire la condițiile de transportare a porumbeilor la primele două concursuri din acest sezon, a degenerat, ajungându-se inclusiv la acte de violență. Pentru că încalcă grav toate normele de etică impuse de Regulamentul Național Columbofil al Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România, incidentul petrecut la Pașcani a determinat Consiliul Director al Federaţiei să se autosesizeze. Printre primele măsuri luate pentru a sancționa cele petrecute se numără suspendarea clubului şi a centrului de îmbarcare pe perioadă nedeterminată, urmând ca membrii Comisiei de Disciplină să analizeze împrejurările în care a avut loc acest regretabil incident și să ia şi alte decizii care se impun. „Am luat la cunoștință despre neplăcutele incidente care s-au întâmplat la clubul Pașcani al Asociației Iași și sunt profund dezgustat de ce am văzut acolo de pe o filmare care circulă pe grupurile de comunicare. Este vorba despre un comportament complet antisocial, care nu are ce căuta în sportul columbofil și în cluburile și asociațiile noastre. Acesta este motivul pentru care Consiliul Director s-a autosesizat și a decis suspendarea activității respectivului club pe termen nelimitat, pentru că suntem total împotriva comportamentelor de acest gen și avem toleranță zero față de orice fel de violență în cadrul columbofiliei din România. Sper să fie un semnal de alarmă pentru ceilalți columbofili și, dacă mai sunt situații unde există astfel de comportamente, să se remedieze rapid, iar pentru columbofilii din Iași și pentru conducerea asociației de acolo să fie un punct de pornire pe un alt drum, pentru că felul în care a fost manageriată asociația și felul în care a fost condus clubul respectiv sunt dezastruoase. Personal, dezaprob astfel de comportamente și sper să nu le mai vedem niciodată în România”, a declarat Marius Tunduc, președintele Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România.

Prin urmare, conducerea Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România, prin aceste măsuri prompte, atrage atenția că astfel de acte reprobabile nu sunt tolerate sub nicio formă și pot duce inclusiv la excluderea din rândul membrilor săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO