Porumbeii lui Daniel Pîslă, pregătiţi să scrie istorie în Pakistan

Din punct de vedere al exportului de porumbei către piețe consacrate cum sunt cele din Europa sau Asia, România nu este încă la un nivel foarte ridicat. Există câteva exemple de campioni naționali care s-au vândut pentru sume importante în afara granițelor țării și care au ajuns preponderent în Vestul continentului european, dar nu putem spune că țara noastră reprezintă prima opțiune pentru cumpărătorii străini. În 2021, asistăm însă la ceea ce am puteam să numim fără să greșim o adevărată premieră națională. Grație rezultatelor de nivel național susținute timp de 12 ani consecutivi, cunoscutul columbofil român Daniel Pîslă, din Caraș Severin, a fost contactat de cumpărători din Pakistan, care i-au solicitat porumbei, o bună parte fiind deja livrați în republica sud-asiatică.

Beneficiind de o promovare importantă, dar, mai ales, pentru faptul că este unul dintre columbofilii români cu cele mai multe rezultate de top național, Daniel Pîslă este primul columbofil român contactat oficial de mai mulți cumpărători din Pakistan, care s-au arătat interesați de o colaborare, dar și de achiziționarea mai multor porumbei din crescătoria sa. Din câte cunoaștem, porumbeii lui Daniel Pîslă sunt primii porumbei cu inele românești care vor ajunge și vor concura în Asia, ceea ce este mai mult decât îmbucurător.

Daniel Pîslă: „Mi-au solicitat atât porumbei maturi, pentru a reproduce din ei, dar și pui de anul acesta”

Un număr de șase porumbei au fost deja trimiși de către Daniel Pîslă în Pakistan. Aceștia sunt porumbei maturi, reproduși în 2020, achiziționați pentru a reproduce la rândul lor, puii acestora urmând să concureze în campionatele organizate în Pakistan. Din punct de vedere al categoriei de concurs, cumpărătorii pakistanezi s-au arătat interesați de porumbeii de General, dar și de cei de Maraton. „În primul rând, vreau să specific faptul că legătura cu cei din Pakistan s-a făcut pe baza colaborării mele cu cei de la Columbovet. Deocamdată, cumpărătorii din Pakistan vor porumbei pentru distanțele 300-700 km, care la noi se încadrează în categoria General, dar s-au arătat interesați și de porumbeii de Maraton. Mi-au solicitat atât porumbei maturi, pentru a reproduce din ei, dar și pui de anul acesta. Și-au dorit să achiziționeze fii și nepoți din campionii mei, dar și să vadă cum arată porumbeii, motiv pentru care le-am făcut mai multe filmări cu ei și le-am trimis, iar ei și-au ales dintre porumbeii puși la dispoziție. Am trimis deja șase porumbei, toți maturi, și urmează să mai trimit și câțiva pui de anul acesta, dar deocamdată, din cauza căldurilor foarte mari de acolo, nu îi pot trimite. ”, a precizat Daniel Pîslă (foto dreapta).

O colaborare proiectată pentru mai mulți ani

Livrarea de porumbei în Pakistan din crescătoria lui Daniel Pîslă, la cererea cumpărătorilor pakistanezi, se vrea a fi un proiect care să dureze o perioadă mai lungă de timp. Trebuie specificat că persoanele care și-au dorit să achiziționeze porumbei de la multiplul campion național Daniel Pîslă sunt columbofili care concurează în campionatul național din Pakistan, ceea ce înseamnă că porumbeii lui Daniel Pîslă, în cazul în care vor reuși să se impună în condițiile de acolo, vor deveni foarte cunoscuți. „Vreau să adaug faptul că, financiar, nu discutăm de prețuri foarte mari. Însă, nu asta este cel mai important. Eu consider că s-a făcut un mare pas înainte și important este ca porumbeii mei să ajungă acolo, să facă performanță și, cu siguranță, în aceste condiții, cumpărătorii pakistanezi vor reveni. Pentru mine este foarte important că porumbeii mei vor concura acolo și că cei din Pakistan își doresc o colaborare pe mai mulți ani”, a adăugat Daniel Pîslă.

Am putea spune că „inevitabilul s-a produs”, în sensul că asistăm la prima tranzacție între columbofilii români și cei asiatici, despre care ne dorim să nu rămână una singulară. Odată ajunși acolo, este foarte important ca porumbeii lui Daniel Pîslă să se adapteze și să dea dovadă de multă calitate, la fel cum au făcut și în competițiile interne din România, aducând țării noastre o promovare consistentă. Pe lângă acestea, este foarte îmbucurător că unul dintre campionii României a fost contactat pentru a vinde porumbei în Asia, situație care reflectă ascensiunea țării noastre pe plan internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO