S-au lansat porumbeii pentru concursul Nurnberg 2021

Instabilitatea meteorologică din ultima perioadă a aruncat o umbră de îndoială asupra datei în care vor fi lansați porumbeii angajați la etapa Nurnberg 2021, concurs la care participă columbofili din cinci asociații ale provinciei de Vest. Cu toate acestea, vremea din Germania a permis eliberarea porumbeilor în această dimineață, fără probleme și fără riscul de a întâmpina dificultăți pe traseu.

Cei 8.409 porumbei angajați la concursul de maraton Nurnberg, organizat de Asociația Columbofilă Arad, cu participarea a 598 de columbofili din județele Bihor, Arad, Satu-Mare, Timiș și Caraș-Severin, au fost eliberați din mașinile de transport în această dimineață, așa cum fusese prevăzut inițial în planul organizatoric al etapei. După finalizarea procedurilor uzuale, corespunzătoare fiecărei lansări, columbofilii participanți au avut posibilitatea să voteze ora de lansare. Astfel, s-a hotărât ca porumbeii să fie eliberați la ora 06:25. „Putem spune că partea pentru care noi am fost responsabili s-a finalizat cu succes. Începând cu îmbarcarea porumbeilor la fiecare centru, continuând cu transportul și încheind cu lansarea porumbeilor, totul a decurs foarte bine, fapt pentru care sunt recunoscător tuturor. Mulțumesc mai ales colegilor care au fost trimiși ca delegați, dar și șoferilor, care au făcut tot posibilul ca porumbeii să fie transportați și să ajungă în cele mai bune condiții”, a declarat Daniel Marta, președintele Asociației Columbofile Arad, cel care a coordonat organizarea acestui concurs.

Dan Bic, columbofilul care a făcut posibilă o etapă comună pe zona de Vest

Ideea care a stat la baza organizării concursului Nurnberg îi aparține columbofilului bihorean Dan Bic, el însuși participant la această etapă și unul dintre iubitorii concursurilor de maraton. „La începutul acestui an am aflat că urmează o întâlnire la nivel provincial pentru stabilirea protocoalelor și, după o discuție cu domnul președinte Marius Tunduc, în care am vorbit despre cât de dificilă ar fi organizarea unui concurs comun pe toată zona de Vest, i-am cerut acestui un mandat, prin care să pot negocia cu fiecare dintre președinții asociațiilor din Vest în vederea unui astfel de concurs. Mi-am dorit o etapă comună, cu număr mare de porumbei și crescători, cu distanțe echitabile, cu un unghi egal pentru fiecare. Am discutat cu fiecare președinte de asociație și le-am spus că nu au ce pierde, ci doar de câștigat. Din cele șapte județe ale provinciei au acceptat cinci, nereușind să ajung la o înțelegere cu columbofilii din Maramureș și Sălaj. Totuși, am făcut această „mică unire”, ceea ce este un bun început. Organizarea etapei a fost asumată de Daniel Marta, iar experiența acestuia și-a spus cuvântul. Totul a decurs perfect, incluzând aici transportul și lansarea porumbeilor. Împreună am reușit un lucru important și de aceea le mulțumesc celor care au contribuit la organizarea acestei etape. Sper să nu fie un caz singular și să avem pe viitor multe astfel de etape”, a precizat Daniel Bic.

La final, pentru că porumbeii se apropie să sosească, le dorim mult succes participanților!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO