„Regina Europei“ va putea fi „curtată“ și de columbofilii români

Grație unui proiect inedit și extrem de ambițios, crescătorii români vor avea, în curând, șansa de a lua startul celor mai importante concursuri internaționale din Vestul Europei, care culminează cu etapa de Barcelona, supranumită, pe bună dreptate, „regina maratonului european“.

Probabil că, la fel cum toți fotbaliștii visează să joace, măcar o dată în carieră, finala Champions League, nu există columbofil pe continent care să nu se fi gândit, măcar o dată, cum ar fi să participe la cea mai faimoasă dintre cursele organizate în Vest, adică Barcelona Internațional. Să concureze împotriva celor mai mari nume din columbofilia europeană, adevărate legende vii ale unui sport care naște pasiuni cum poate nu mai găsești nicăieri. Din nefericire, până acum, acest lucru era aproape imposibil. Dar situația este pe cale să se schimbe, iar primii crescători români ar putea alinia porumbei chiar la startul sezonului 2024.

O crescătorie cu nume pentru o etapă de renume

Proiectul, inițiat de mai mulți crescători români entuziaști, prevede închirierea unei voliere în Germania, în apropierea graniței cu Franța, și înființarea unui club care să reunească 15-16 crescători. Aceștia ar urma să trimită, anual, aproximativ 50 de pui ce vor fi zburați în competiții precum binecunoscuta etapă de maraton Narbonne International, care anul trecut a aliniat la start peste 18.000 de păsări, scopul final fiind participarea la „regina maratonului european“.
Nu vorbim însă despre orice locație, ci despre una cu un istoric columbofil de invidiat, din care s-au câștigat toate concursurile internaționale, etalând un palmares de 15 victorii internaționale, inclusiv Barcelona, dar și 29 de victorii naționale. Ne referim la crescătoria din carecelebrul Raymund Hermes a obținut toate acele succese, neegelate până în prezent, situată în faimoasa localitate Althornbach din Germania.

O șansă către glorie

Conform inițiatorilor, clubul, în care se vor putea înscrie crescătorii români, va activa în cadrul asociației „IG WEITSTRECKE“, condusă de Hugo Kipp, un nume cunoscut în România, și în care concurează importanți maratoniști germani. Puii ar urma să fie concurați atât la etapele cu puii din anul naşterii, cât şi la etapele din următorii doi ani, până la zborul Barcelona Internațional. Apoi, porumbeii care vor reuşi să rămână în competiţie, vor fi înscrişi la startul celei mai faimoase dintre cursele de maraton organizate în Europa.
Crescătorii, care concurează pe numele lor, vor fi cei care vor decide absolut toate aspectele ce țin programul de zbor, metoda de zbor, modul de antrenament, recuperare ori pregatire. Pentru asta, la club vor activa doi îngrijitori care vor respecta întocmai programul stabilit de membrii clubului. Mai mult, columbofilii vor avea libertatea să-și retragă oricând anumiți porumbei din lot, cum sunt câștigători unor etape ori pe cei cu rezultate constante.
Evident, toate aceste lucruri implică un cost, care va fi suportat de fiecare crescător în parte. Taxa de participare anuală, care îți oferă dreptul de a trimite cei 50 de porumbei, se va situa în jur de 5.000 de euro și cuprinde costurile cu concursurile, hrana și tratamentele porumbeilor, precum și plata celor doi îngrijitori care vor deservi crescătoria.

Condiții ideale pentru performanță

După cum spuneam, crescătoria este situată în localitatea Althornbach, o locație excelentă pentru zborurile de maraton internaționale. Amplasată la marginea localității, pe un teren de 2.500 mp, în câmp deschis, viitoarea „ambasadă“ a columbofiliei românești din Germania este construită pe structură din lemn, cu un pod mai mult decât încăpător, în care sunt amenajate 20 de compartimente de zbor complet utilate și patru compartimente pentru pui. Crescătoria beneficiază de intrări tip sputnic,cu boxe și odihnitori cu benzi de curățare.
La parter există compartimente pentru carantină, suficiente pentru aproximativ 200 de porumbei, și patru compartimente cu voliere spațioase, cu grătare pe jos și cu acoperiș din țiglă, locul unde Raymund Hermes își păstra reproducătorii. Totodată, aici există și un salon mare cu trofee destinat primirii oaspeților, precum și camere pentru îngrijitori. În câteva cuvinte, locul perfect pentru a face performanță pe prima scenă a columbofiliei europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO