Nu cu mult timp în urmă, în premieră, portalul www.racingpigeons.ro a prezentat o iniţiativă inedită şi excepţională a unui grup de inimoşi iubitori ai maratonului, care îşi propun ca, peste mai puţin de trei ani, crescătorii români să aibe posibilitatea de a concura în etapa etalon a columbofiliei mondiale, Barcelona Internaţional. Grupul de iniţiativă a închiriat o volieră din care a zburat celebru crescător german Raymund Hermes, situată în localitatea Althornbach, pe raza clubului unde zboară şi Familia Kipp, şi sunt gata parcurgă primii paşi spre realizarea acestui vis.
Aşa după cum menţionam într-un articol anterior, proiectul prevede ca un număr de 15-16 columbofili români să trimită, fiecare, anul viitor, 50 de pui care să fie învăţaţi în locaţie şi să participe la planul de zbor al asociaţiei pe raza căreia este voliera. Vorbim aici despre clubul „IG WEITSTRECKE“, condus de Hugo Kipp, prietenul foarte apropiat al Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Porumbei din România. Poate cel mai renumit club al Germaniei, „IG WEITSTRECKE“, reuneşte unii dintre cei mai importanţi „maratonişti“, care au ales această zonă datorită poziţiei sale geografice ideale pentru participanţii la etapele de maraton internaţional consacrate.
Păsările vor concura atât la etapele cu puii din anul naşterii, cât şi la etapele din următorii doi ani până la zborul Barcelona International. Asta presupune că porumbeii vor zbura, spre exemplu, la vârsta de un an, binecunoscuta etapă de maraton Narbonne International, unde în 2021 au fost înscrise peste 18.000 de păsări. La vârsta de doi ani, porumbeii, care vor reuşi să rămână în competiţie, vor fi înscrişi la Barcelona International, iar cei care se vor întoarce vor putea fi rapatriaţi de crescători fără costuri adiţionale. Taxa anuală de participare va fi între 4500-5000 de euro, bani din care se va plăti hrana păsărilor, îngrijirea medicală, salariile celor doi îngrijitori şi taxele de zbor. Porumbeii vor fi zburaţi pe numele fiecărui crescător în parte, aceştia stabilind, de comun acord, modalităţile de antrenament şi pregătire, metoda de zbor şi recuperare, planul de zbor.
Pentru mai multe detalii şi pentru înscrieri, columbofilii care doresc să se alăture acestui proiect sunt rugaţi să sune la numărul 0742020445 sau să scrie un mail pe adresa zamfirsov@yahoo.com. Subliniem faptul că înscrierile se pot face până pe data de 6 noiembrie anul curent, iar, după cum am menţionat anterior, numărul de păsări este limitat.
Lasă un răspuns