Premiile Gold judeţene în 2020 au atins valori excepţionale

Pentru puii reproduși în 2020, columbofilii români au solicitat un număr record la acea vreme de inele Gold, peste 15.000. O parte dintre aceștia culeg acum „roadele” muncii lor, dar mai ales ale inspirației, asta după ce s-a finalizat calcularea punctajelor și s-au stabilit câștigătorii din cadrul competiției Clubului Gold, sezonul 2021, la nivel județean. Discutăm despre premii importante, de ordinul miilor de lei în majoritatea asociațiilor, așa cum se va putea observa mai jos.

Conform regulamentului Clubului Gold, în afară de cele 10 premii naționale, sunt acordate și câte cinci premii pentru fiecare județ în care s-au achiziționat inele Gold, valoarea acestora depinzând de numărul de inele cumpărate. În condițiile în care nu se realizează cinci norme Gold, fondul de premiere se împarte în mod egal la numărul de norme realizate. La finalul sezonului 2021, pe criteriile amintite mai sus, se vor acorda 130 de premii Gold județene, columbofilii câștigători provenind din 31 de asociații. Pentru că au pus accent pe această competiție, sumele câștigate în majoritatea asociațiilor nu sunt deloc de neglijat.

În Vâlcea, un premiu Gold înseamnă 3031 lei

În 2020, columbofilii din asociația Vâlcea au achiziționat cel mai mare număr de inele Gold, adică nu mai puțin de 1.200. Asta a făcut ca un premiu Gold în acest județ să aibă valoarea de 3031 lei, ceea ce reprezintă o sumă considerabilă. Deși competiția a fost una puternică, câștigători au ieșit doar doi columbofili vâlceni. Astfel, Team Catrinescu și-a adjudecat trei dintre cele cinci premii județene, iar lui Valentin Tinu i-au revenit celelalte două premii rămase în joc. „Anul acesta a fost unul foarte bun pentru noi. Am reușit să câștigăm trei premii pe județ și un premiu național. La nivel național am mai câștigat și în 2019, iar pe județ am luat cel puțin un premiu în fiecare an. Este o competiție care te motivează. Poți să câștigi sume care îți acoperă toate cheltuielile dintr-un sezon. Pentru noi, este mai motivant să cumpărăm inele Gold decât să participăm la columbodroame”, a explicat Ionuț Manu, managerul crescătoriei Team Catrinescu (foto dreapta).

Suceava: 2779 lei/premiu Gold județean

O altă grupare columbofilă în care premiile Gold din 2021 sunt consistente este Suceava, asociație în care s-au achiziționat, în 2020, 1.100 inele. Prin urmare, fondul total de premiere a fost în valoare de 13.893 lei, iar în urma unui calcul simplu, observăm că valoarea unui premiu județean pentru sezonul 2021 este de 2779 lei. Aici, tandemul Mironescu Ioan și Nicu deschide lista celor cinci câștigători. „Am achiziționat 50 de inele Gold în 2020, dar, din diferite motive, am început sezonul 2021 cu doar șase tineri care aveau un astfel de inel. Concurăm din 2018 la Gold și am câștigat și în trecut un premiu județean, pe care, vă spun sincer, l-am învestit tot în inele Gold. Este vorba de sezonul 2019, asta însemnând că inele din 2020 au fost achiziționate din acești bani. Ne bucurăm că am reușit și în acest an, valoarea premiului fiind destul de mare. Oricum, banii tot pentru porumbei îi vom folosi”, a declarat Ioan Mironescu.

Pop Alin + Nadia + Tot Nicu, singurii câștigători din Maramureș

Deși s-au solicitat 545 de inele Gold 2020 în Maramureș, după sezonul 2021 s-au îndeplinit doar două norme la Fond Tineret Gold. Mai mult decât atât, ambele au fost realizate de trio-ul Pop Alin + Nadia + Tot Nicu, iar pentru că sunt singurii câștigători, acestora le revine întregul fond județean de premiere, însemnând 6886 lei. „Sezonul 2020 a fost numai al doilea an în care am achiziționat inele Gold. Am câștigat încă de la început patru premii pe județ, iar anul acesta, suntem singurii care am realizat norme. Este foarte îmbucurător, pentru că am achiziționat 60 de inele, iar suma câștigată este de aproape cinci ori mai mare decât investiția, ca să spun așa”, a precizat Alin Pop.

Prahova: un premiu Gold = 2814lei

Un total de 1.114 inele Gold au solicitat columbofilii prahoveni anul trecut, iar cinci dintre ei au și reușit să câștige unul dintre premiile județene puse în joc. Valoarea acestora este de 2814 lei per fiecare premiu. Sorin Dobre este primul în topul celor cinci columbofili care se pot mândri cu inspirația lor, iar pentru viitor acesta își propune ca toți puii pe care îi va reproduce să poate un astfel de inel. „Bucuria este cu atât mai mare deoarece a fost primul an în care am cumpărat inele Gold. Deși am achiziționat 30 de inele, am început cu un număr destul de mic de tineri. Situația se va schimba pe viitor, pentru că mi-am propus ca toți puii pe care îi voi reproduce să îi inelez cu inele Gold. Este o competiția de succes și eu încurajez pe toată lumea să ia parte la ea”, a precizat Sorin Dobre (foto dreapta).

Despre sume mari pentru premiile Gold județene vorbim și în asociația Bacău, acolo unde se vor acorda cinci premii a câte 2905 lei fiecare. Peste 2200 de lei per premiu se vor oferi și în Argeș, iar în Bihor, un premiu Gold înseamnă 2526 lei. În celelalte asociații, majoritatea premiilor sunt de 1000-1500 de lei, fapt care nu poate decât să bucure inițiatorii acestui proiect, iar pentru columbofili, aceste sume nu reprezintă altceva decât cel mai important motiv pentru care să se alăture competiției Clubului Gold în sezoanele viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO