Demifond Tineret 2021

Sezonul 2021 a fost, fără doar și poate, anul revenirii în forță pentru columbofilul prahovean Cosmin Olteanu. Chiar dacă și în anii precedenți a câștigat trofee naționale, în 2021 columbofilul din Urlați a dominat mai multe categorii de distanță scurtă, după cum am văzut în cazul categoriei Viteză Tineret, după cum vom vedea azi, când vă prezentăm podiumul național al categoriei Demifond Tineret și după cum vom vedea și în continuare, atunci când vom aborda și alte categorii ale Campionatului Național.

Referirea anterioară la categoria Viteză Tineret nu este deloc întâmplătoare. Așa cum am amintit și la momentul respectiv, cele două femele ale lui Cosmin Olteanu, care s-au clasat pe locurile 1 și 3 național la Viteză Tineret, se regăsesc în aceeași ordine și pe podiumul național al categoriei Demifond Tineret. Dar, de data aceasta, femelele ocupă locurile 1 și 2. Locul al treilea este ocupat de columbofili din aceeași „categorie”, și anume tandemul bucureștean Stănescu+Dobre.

Cosmin Olteanu (PH) câștigă șase trofee naționale cu doar două femele

Șase trofee naționale, în clasamentele porumbeilor, a câștigat Cosmin Olteanu în sezonul 2021. Dintre acestea, trei sunt de locul întâi, însă interesant este faptul că toate șase au fost câștigate de doar două femele: RO-20-0020655 și RO-20-0020011. Tot în 2021, cunoscutul columbofil prahovean are mai multe trofee cucerite și la crescători. Astfel, suntem convinși că cele două super-zburătoare și-au adus un consistent aport în pentru aceste performanțe. Ca și la Viteză, campioana națională este RO-20-0020655, de data aceasta cu un coeficient de 3,67 puncte de penalizare. În schimb, vicecampioana categoriei, femela RO-20-0020011, a fost penalizată 4,59 puncte. „Ambele femele au concurat văduve, dar cu partenerul acasă. Vreau să vă spun că au fost etape când și-au văzut masculii înainte de îmbarcare și etape când nu s-au întâlnit, în ambele cazuri sosind la fel de bine. Și în privința antrenamentelor am procedat la fel, adică au fost etape când au fost duse la antrenamente și etape când nu au fost duse. Cert este că au venit la fel de bine. Am folosit, ca hrană, un amestec unguresc, iar ca suplimente am folosit și Tollyamin, dar și Belgasol. Campioana națională este reprodusă dintr-un mascul Rudy Van Reeth, iar mama sa este o femelă de la Jos Cools. Cealaltă femelă este reprodusă dintr-un mascul tot de Jos Cools, iar mama ei este celebra olimpică a crescătoriei noastre, femela 484”, a precizat Ciprian Mălescu, managerul crescătoriei lui Cosmin Olteanu.

Tandemul Stănescu+Dobre sau niciun an fără trofeu național

Nu ar fi deloc nepotrivit ca, la un moment dat, publicația noastră să întocmească o statictică în care să prezinte punctul de câte sezoane tandemul Stănescu+Dobre este o prezență constantă pe podiumul național. Excepție de la regulă nu face nici sezonul 2021, când tandemul bucureștean a câștigat mai multe trofee naționale, dar, deocamdată, discutăm doar despre categoria Demifond Tineret. Aici, cei doi columbofili din capitală ocupă locul 3 național, cu femela RO-20-0700320 și cu un coeficient de 5,49 puncte de penalizare. Dintre cele mai bune clasări ale acesteia amintim locul 1 din 1.009 porumbei și două locuri de 3 din 2.825 porumbei, respectiv 2.285 porumbei. „Este o femelă cu origini Dirk van den Bulck, din partea mamei, și Van den Brande, pe linia tatălui. Nu am făcut nicio schimbare majoră față de sistemul folosit până acum. I-am jucat la văduvie, iar femelei i-am oprit masculul acasă după ce am văzut că începe să vină foarte bine. În rest, antrenamente intense în jurul crescătoriei, plus două de câte 50 de km pe săptămână, mâncare de la Versele Laga, amestecul cu porumb negru, și suplimente de la Versele Laga, Rohnfried și CEST Pharma”, a detaliat Cosmin Dobre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO