O performanță deosebită a fost obținută de curând de Familia Tunduc! Campioni Mondiali la Categoria Marathon în clasamentul FCI, World Best Pigeon 2021. Rezultatul meritoriu este cu atât mai excepțional cu cât Marius Tunduc concurează cu o echipă foarte mică de porumbei. 26 de păsări au luat startul sezonului 2021, fiind cea mai numeroasă echipă a ultimilor 5 ani.
Surprinzător, cu această mică echipă, Familia Tunduc concurează de la 100 km la 950 km (Berlin), drept dovadă fiind Locul 2 Crescător As Național Palmares România 2021, o categorie care însumează toate categoriile de distanță și asta pe doi ani! Un alt lucru excepțional este că Familia Tunduc concurează din 2017 doar femele, fiind unul dintre puținii columbofili din România care au adoptat această metodă.
La etapele de maraton, Marius a angajat doar 6 porumbei, iar debutul în 2021 a fost fulminant: Locul 1 Nurnberg 880 km, din 8.409 porumbei cu femela 28223-19. Etapa de Nurnberg a fost una extrem de dificilă, iar concursul nu s-a închis niciodată. În ciuda acestui dezastru, Familia Tunduc ca clasat 4 dintre cei 6 porumbei angajați.
Trei săptamâni mai tarziu, aceiași femelă scrie istorie câștigând locul 1 Stendal Național din 2.369 porumbei. Mai mult, la Stendal Național doar doi porumbei au reușit să sosească în prima zi și ambii porumbei au aparținut Familiei Tunduc! Practic, 50% din porumbei angajați au sosit în prima zi, fiind și singurii porumbei care au reușit să ajungă în prima zi la toate cele 3 maratoane din vest! La finalul etapei Stendal Național, toți cei 4 porumbei angajați s-au întors acasă!
La etapa Berlin Național, Marius Tunduc a riscat cel mai bun porumbel produs vreodată în Vestul României (2 x Loc 1) și, din păcate, această super-femelă s-a pierdut. Totuși, Familia Tunduc are primul porumbel pe locul 15 la Berlin Național, angajând 3 porumbei și clasând 2.
O metodă care dă roade
Având în vedere aceste performanțe excepționale, este firesc ca mulți columbofili să își dorească să afle care este metoda folosită de Familia Tunduc. Ei bine, sistemul folosit este văduvia totală. Femelele sunt așteptate de masculi acasă la fiecare etapă, iar instalațiile fac posibilă o motivare accentuată la care nu foarte mulți porumbei rezistă. Dar cei care rezistă, o fac cu brio!„Din clipa în care am aflat despre această metodă mi-am dorit să joc doar cu femelele. Am considerat-o foarte potrivită pentru performanță și am perfecționat-o în ultimii ani. Este nevoie de porumbei puternici fizic și psihic, antrenați cum se cuvine și susținuți cu o alimentație corectă și produse de condiționare de calitate. Evident, am folosit programul CEST Pharma”, ne-a declarat Marius Tunduc.
Pentru o radiografie mai corectă a activității columbofile din ultimii cinci ani, în încheierea acestui articol lăsăm datele statistice să vorbească, iar dumneavoastră, columbofilii, să trageți concluziile care se cuvin. Din 2017 de când concurează doar femele, Familia Tunduc a participat la 14 curse de maraton și au obținut nu mai puțin de 5 locuri 1 la porumbel și 3 locuri 1 la crescător! În total, au nu mai puțin de 31 de locuri 1 dacă socotim toate etapele la care au participat!
Poziția Nr. 1 la World Bert Pigeon Maraton 2021 nu este altceva decât o confirmare a valorii excepționale a crescătoriei și a materialului genetic deținut, toate cumulate cu talentul care fac din aceștia adevărați maeștri ai femelelor!
Lasă un răspuns