Demers caritabil al UFCR pentru victimele războiului din Ucraina

Drama prin care trec în aceste zile toți locuitorii Ucrainei a mobilizat o mulțime de oameni din toate colţurile planetei, care își doresc să vină în sprijinul celor care au ales să părăsească țara aflată în război sau se află încă pe teritoriul Ucrainei și au de înfruntat lipsuri acute. Tuturor acestora li se vor adauga și columbofilii români, care, prin conducerea UFCR, demarează o amplă campanie umanitară de strângere de alimente și diverse lucruri esențiale pentru supraviețuire.

Conducerea Uniunii Federațiilor Columbofile din România cere tuturor membrilor săi să vină în sprijinul populației ucrainene. Astfel, se dorește organizarea unei ample campanii de strângere de alimente și diverse produse de igienă și medicale, care să fie trimise mai apoi către Ucraina. Este vorba de produse alimentare cu durată lungă de valabilitate, produse de igienă, saci de dormit, prosoape, lenjerii de pat, saltele, mâncare pentru copii mai mici de un an, haine și medicamente. În perioada următoare va fi identificat un spațiu de depozitare în județele apropiate de granița ucraineană (Botoșani, Suceava, Neamț), acolo unde se vor strânge toate produsele înainte de a fi trecute peste graniţă, în Ucraina. În paralel, la nivelul filialelor judeţene, „se va suna“ mobilizarea generală în rândul columbofililor şi se vor strânge lucrurile donate la nivel judeţean, care, la final, vor fi transportate către depozitul desemnat de Uniune, aceasta urmând a găsi un trasportator pentru a fi trimise la Cernăuți.

Prin urmare, toți columbofilii români, care consideră că pot contribui, sunt rugați să se organizeze la nivel local, iar președinții de filiale să ia legătura cu persoanele din conducerea UFCR pentru a se pune de acord asupra felului în care donațiile la punctul terminus de colectare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO