Gala Campionilor și Cupa Europei Centrale și de Est, seară de poveste pentru columbofilia românească

Spectaculos! Cam așa s-ar putea rezuma, într-un cuvânt, evenimentul special organizat în weekend-ul trecut, la Brașov, de către Uniunea Națională a Columbofililor din România – Columba și care a reunit Gala Campionilor României și Cupa Europei Centrale și de Est. Sute de invitați, atât din țară cât și din străinătate, s-au adunat în sala de evenimente a Hotelului Kronwell, devenită neîncăpătoare, pentru a celebra performerii sportului columbofil din țara noastră, dar și din regiune. În prezența a numeroși președinți de federații: Ungaria, Bulgaria, Albania, Belgia, Bosnia-Herțegovina, Cehia, Polonia, Croația, Serbia, Slovacia și Ucraina, într-o atmosferă care s-a ridicat cu prisosință la nivelul evenimentului, pe scenă au urcat, pe rând, cei mai buni crescători din Europa Centrală și de Est, urmați de campionii Clubului Gold, dar și de medaliații din campionatul intern și, în premieră, câștigătorii concursurilor naționale organizate în sezonul 2022.

Cum ne-am obișnuit deja, gazda evenimentului a fost nimeni alta decât îndrăgita Andreea Marin, prezență nelipsită de pe scena evenimentelor organizate de UNCR – Columba în ultimii ani și care, așa după cum recunoaște chiar ea, a devenit parte a marii familii columbofile românești. „Brașovul era alb și fulgii dansau când am sosit. Un dans al inimilor la unison a fost întreaga seară. Gala Campionilor Columbofili și Cupa Europei Centrale și de Est mă așteptau să le fiu gazdă. Columbofilii sunt o familie internațională minunată, de crescători din tată în fiu, iar porumbeii lor străbat lumea și pe cât de gingașe sunt aceste păsări, pe atât de performant zborul lor, ce le aduce binemeritatele medalii. Onorată să fiu parte din această mare și frumoasă familie, de 7 ani încoace. Mulțumesc pentru încredere“, a transmis, după eveniment, Andreea Marin.

Din programul evenimentului nu puteau lipsi și momentele speciale, așa cum a fost prezența pe scenă a seniorului Dan Popescu, fost președinte al Uniunii Naționale Columbofile din România în perioada de dinainte de 1990, care a vorbit despre istoria acestui sport, dar și despre bucuria de a fi alături de sute de crescători din toate colțurile țării care duc mai departe visul Maiorului Nițescu. Un alt invitat de onoare a fost și Emil Bondilă, președintele UCP, care a reconfirmat legătura specială dintre cele mai importante organizații dedicate sportului columbofil din România, anunțând că dorește să ducă mai departe colaborarea începută în 2022 alături de Marius Tunduc și UNCR – Columba.

La rândul său, Marius Tunduc, președintele UNCR – Columba, a vorbit despre viitor și despre provocările cu care se confruntă sportul columbofil românesc, dar nu numai. „Trăim vremuri destul de complicate. Gripa aviară ne face mari-mari probleme și cred că va fi o problemă și în viitor pentru sportul columbofil. În același timp, războiul de la graniță și criza economică fac viitorul destul de ciudat. Acestea sunt provocări cu care nu ne confruntăm doar noi, ci toți liderii columbofili din toată lumea și trebuie să le depășim împreună. Reluăm azi tradiția organizării Cupei Europei Centrale și de Est după ce România a mai găzduit ediția din 2016. Am insistat să avem acest eveniment în aceste momente dificile tocmai pentru a transmite un mesaj că, împreună, putem învinge toate dificultățile. Haideți să sărbătorim campionii acestui sport și să ne bucurăm de o petrecere excepțională“, a îndemnat, de la microfon, Marius Tunduc.

În buna tradiție a evenimentelor organizate de UNCR – Columba, seara s-a încheiat cu multă voie bună, atmosfera fiind întreținută de artiști cunoscuți ai muzicii românești. S-a cântat, s-a dansat și s-au legat prietenii. A fost o seară de poveste despre care toți cei prezenți îți vor aminti cu drag pentru mult timp de-acum înainte. Felicitări campionilor, dar și organizatorilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO