Încă o înfrângere rușinoasă: FRSC-ul a pierdut procesul prin care cerea dizolvarea FNCPR

În goană după o legitimitate pe care chiar organul lor tutelar, Ministerul Sportului, nu o mai recunoaște, mai marii FRSC au încercat în ultimul an și jumătate să dărâme nu numai Olimpiada Columbofilă organizată în premieră la noi în țară anul trecut, ci, totodată, să dizolve FNCPR-ul, unica structură columbofilă românească recunoscută la nivel internațional.

După cum am mai informat nu cu mult timp în urmă, în instanță, „renegații“ au cerut interzicerea organizării Olimpiadei Columbofile de la Oradea, aducând drept argumente inepții care nu aveau nicio legătură cu realitatea columbofilă a României. Judecătorii, în înțelepciunea lor, „au mirosit“ falsele argumente și au respins acțiunea feresecistă, motiv pentru care columbofilii români au putut asista la cea mai mare și mai frumoasă manifestare columbofilă care a avut vreodată loc în România. Această înfrângere usturătoare nu i-a potolit, însă, pe cei care visează să pună mâna pe columbofilia românească. Ei au mers mai departe, sperând ca instanțele judecătorești să dizolve Federația Națională a Crescătorilor de Porumbei din România și astfel să își ducă la capăt misiunea de a distruge definitiv orice credibilitate externă a columbofililor români. Ca și în cazul Olimpiadei Columbofile, și aici judecătorii s-au opus demersului FRSC, statuând ceea ce era evident pentru oricine: doar membri FNCPR pot dizolva Federația, nu și FRSC-ul, cea mai mică dintre organizațiile columbofile de la noi din țară și singura contestată chiar de către organele statului român, în speță Ministerul Sportului.
Aceste atacuri mizerabile săvârșite de către FRSC vin în contradicție cu ceea ce, în ultimii doi ani, încearcă să realizeze la nivel național: o reunificare a mișcării columbofile sub umbrela celei mai vechi organizații: Uniunea Națională a Columbofililor din România – Columba. Demersul a fost pornit la dorința Consiliului Director al FNCPR și este continuat de către conducerea UNCR – Columba. Un prim pas în acest sens a fost realizat, existând discuții avansate cu cea de-a doua organizație columbofilă ca mărime din țară, UCP, în vederea unor colaborări viitoare. În acest sens, Consiliul Director al UNCR – Columba a decis ca, în premieră, columbofili ai UCP din județele Prahova, Dâmbovița și Argeș să poată participa la Olimpiadele Columbofile în baza rezultatelor pe care aceștia le obțin în asociațiile lor, la categoriile viteză și demifond. Ori acești pași mici, dar reali, de reconciliere columbofilă sunt sabotați periodic de către conducerea FRSC, care, chiar dacă lipsită de suportul organului său tutelar, Ministerul Sportului, duce o campanie susținută de subminare a columbofiliei românești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO