Provincia Moldova, patria Maratonului și Maratonului Extrem

În data de 20.06.2023, în Provincia Moldova au avut loc două îmbarcări impresionante pentru etapele de Maraton și Maraton Extrem, respectiv Goldap și Code, ai căror organizatori au fost județele Suceava și Botoșani, numericul porumbeilor angajați, cât și numărul crescătorilor participanți, fiind unul de excepție.

Pentru concursul de Maraton Goldap, cei 1.166 de crescători din județele Bacău, Neamț, Vaslui, Iași, Suceava și Botoșani care au participat au îmbarcat nu mai puțin de 19.810 de porumbei. „Cursele de lungă distanță și zborurile extreme sunt specificul zonei noastre în materie de columbofilie. Provincia noastră este una din cele mai puternice grupări columbofile când vine vorba despre concursurile de Maraton și Extrem. Aici, concurența este acerbă. Toți columbofilii prezenți participă cu același gând, să câștige. Organizarea îmbarcării pentru maratonul Goldap a fost una ireproșabilă la toate centrele de îmbarcare. Columbofilii au fost receptivi, au dat dovadă de seriozitate maximă, au pus umărul la treabă și totul s-a desfășurat în condiții foarte bune. Numărul porumbeilor îmbarcați și a columbofililor prezenți a fost unul foarte mare, ținând cont că, în paralel, crescătorii din zona noastră au îmbarcat și pentru concursul de Extrem Code. Tuturor participanților le doresc mult succes și îi felicit pentru munca și efortul depus în acest sport. Fie ca cei mai buni să câștige“, a transmis președintele Filialei Suceava, Adrian Șchipor, organizatorul cursei de Maraton Goldap.
Pentru cursa de Maraton Extrem Code, organizată de județul Botoșani, s-au mobilizat nu mai puțin de 1.103 crescători, care au aliniat la start 21.684 porumbei. „Concursul de împrejurări a făcut ca prima etapă Maraton Extrem Code, cu îmbarcarea marți – 20 iunie, să aibă o greutate specială. Vorbim despre 1.103 crescători care, pentru această etapă Maraton Extrem Code, așteaptă să-și provoace rapid cele 21.684 de zburătoare înscrise în competiție și să treacă la provocări mai prestigioase, spre titlul de campion național. După lansarea de vineri așteptăm cu nerăbdare să aflăm câștigătorii acestei curse istorice pentru columbofilia din România. Filiala Columbofilă Botoșani, organizatoarea acestui zbor, este onorată să-și lege numele de acest record istoric. Mulțumesc colegilor din Comitetul Director al Filialei Botoșani și tuturor colegilor din Provincia Moldova pentru implicare și determinarea de care au dat dovadă în vederea bunei organizări pentru această reușită“, a transmis președintele Filialei Columbofile Botoșani, Mihai Țurcanu.
Lansările celor două etape vor avea loc în data de vineri – 23.06.2023, când 41.494 de porumbei vor fi eliberați și vor porni spre crescătoriile lor. Asta dacă nu cumva, în urma ședințelor ce vor avea loc în acea dimineață, se va stabili faptul că, pe tot traseul, condițiile meteo sunt favorabile și prielnice zborurilor.
Fie ca aceste concursuri să aibă parte de lansări reușite și cei mai buni porumbei să câștige! Mult succes tuturor participanților!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO