Dan Petrușel, un maratonist cu rezultate al Provinciei Transilvania

Pasionat de porumbei încă din copilărie, Dan Petrușel, din Alba Iulia, a debutat în sportul columbofil încă din anii `90. Începând cu sezonul 2010 a început să obțină și primele rezultate notabile, mai întâi la nivel de județ, pentru ca mai apoi să bifeze trofee atât la nivelul provinciei, cât și la nivel național. Mai mult, în anul 2017 a obținut chiar și un loc 2 la Maraton FCI Tineret. Cele mai multe trofee au venit la categoriile fond și maraton, crescătorul transilvănean fiind un împătimit al etapelor de distanță lungă. Deși recunoaște că și-ar dori să practice metoda văduvie, din pricina job-ului este cumva obligat să joace la natural, bazându-se foarte mult pe membri familiei pentru îngrijirea porumbeilor.
Pune mare accent pe antrenamente, pe care le consideră foarte importante, zburând zilnic porumbeii în jurul crescătoriei, iar în perioada etapelor de fond și maraton zburătorii sunt duși la o distanță de 70 de kilometri de două ori pe săptămână. Spune că selecția începe mereu încă din cuib, atunci când sunt eliminați puii cu probleme, însă, mai apoi, acest rol este preluat de coșul de concurs, rezultatele fiind singurul criteriu pentru păstrarea păsărilor la lotul de zbor.
În interviul acordat echipei racingpigeons.ro puteți afla mai multe despre performanțele lui Dan Petrușel, despre porumbeii pe care îi are în volieră, dar și despre cum își pregătește zburătorii pentru etapele de maraton pe care le iubește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO