Călin Ususan, un nume nelipsit în competiția Gold

Călin Ususan și familia lui de voiajori aproape că nu mai are nevoie de nicio prezentare, crescătorul arădean aflându-se mai mereu în vârful categoriilor sau zborurilor de fond sau maraton. Astfel că nu este o surpriză faptul că și în acest sezon îl regăsim pe Cătălin pe lista campionilor Clubului Gold. Grație femelei cu seria 3000575-2022, care provine dintr-o familie consacrată de campioni, fiind chiar semisoră cu o altă câștigătoare de premiu Gold Fond la nivel național, crescătorul bănățean a câștigat locul 1 Gold Fond Provincia de Vest și locul 9 național în cadrul competiției.

„Am participat în cadrul competiției Clubului Gold Fond încă de la începuturile înființării acesteia, achiziționând 20-30 inele anual. Dețin o familie de porumbei specializați pentru zborurile de fond, categoria mea preferată, deci sunt păsări capabile să facă față cu succes la categoria Gold Fond. Dovada celor sus menționate sunt rezultatele anuale obținute atât la nivel de club, județ, provincie și național în această competiție. Primul premiu Gold pe plan național l-am obținut în anul 2021 cu femela 2001811-2020, când am ocupat locul 5 național. Femela 3000575-2020, câștigătoarea de anul acesta a locului 1 Gold Fond Provincia de Vest, este semisoră de mamă cu femela câștigătoare în anul 2021 a premiului Gold, având ca mamă femela 0532808-2014 „Yarlinga de Aur”, care a obținut locul 1 provincial As Fond Tineret 2015, locul 1 provincial categoria General, având ca origine porumbei Nouwen Paesen, Etienne Devos și George Carteus. Tatăl femelei câștigătoare este masculul 0436901-2015, campion național la categoria As Național Palmares 2017-2018, care are la bază porumbei Van Vinkel, Ad Schaerlaeckens și Turnier. Aceste păsări, cu rezultate foarte bune la concursuri, s-au dovedit a fi și buni reproducători atât pentru concursuri de fond, cât și pentru cele de maraton. Femela campioană din acest sezon a clasat toate cele 5 fonduri desemnate pentru categoria Gold, încheind norma cu un punctaj de 8,53 puncte, ocupând un loc 2 și două locuri 4 pe județul Arad. Porumbița a fost zburată prin metoda văduviei totale, metodă pe care o practic cu ambele sexe de la începutul și până la sfârșitul sezonului competițional“, a precizat Călin Ususan.
Crescătorul arădean este de părere că, datorită Clubului Gold, cursele au devenit din ce în ce mai puternice. „Consider că, de la înființarea Clubului Gold, concursurile de Fond Tineret desemnate pentru această categorie au devenit din ce în ce mai puternice și atractive, participanții fiind motivați de premiile substanțiale oferite pentru campionii acestei categorii. Sunt mulțumit de rezultatele mele la această competiție și de modul de desfășurare al acesteia, din toate punctele de vedere. Voi participa în continuare la concursurile desemnate Clubului Gold Fond, pentru anul 2024 inelând un număr de 100 de pui cu inele Gold“, a mai spus Ususan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO