Columbofilul Mădălin Tănase, deținătorul Clubului Sportiv „Ambiția Mădălin“, nominalizat la Gala Comunității Prahovene, ediția 2023

Mădălin Tănase, omul faptelor bune, care de-a lungul a salvat şi modelat numeroase caractere, un campion columbofil şi al artelor marţiale, este unul dintre nominalizații Galei Comunității Prahovene 2023, la secțiunea Sport.

Unul dintre cei mai implicați promotori ai sportului columbofil, dar și a altor activități sportive, prahoveanul are o poveste de viață specială. Având parte de avut o copilărie grea, marcată de multe lipsuri, dar mai ales de absenţa părinţilor, Mădălin a fost crescut de către bunica sa din Floreşti, încă de când avea şase-şapte luni. Bunica sa a fost omul care l-a introdus în universul cărţilor, ducându-l aproape zilnic la biblioteca școlară, instituție unde ea lucra ca femeie de serviciu, și unde nepotul său avea să descopere lumea fascinantă, bogată şi colorată a poveștilor, fiind, pentru mulți ani, locul său preferat „de joacă“. Tot aici, pe când avea vreo 10 ani, avea să descopere şi lumea porumbeilor, într-o carte de zoologie. A fost nevoit să îmbine de mic şcoala cu munca, astfel că a muncit ca zilier pentru a avea ce pune pe masă şi pentru a-şi asigura minimum necesar pentru a putea merge la școală. Şi, nu de puţine ori, a împărţit cu alţii din puținul pe care îl câştiga. Ca mulți tineri aflați în situația sa, a cunoscut şi viaţa de stradă, cu anturajele, violenţele și „ispitele“ ei. Ajutat de sport, fiind un practicant al artelor marțiale, le-a rezistat însă, având puterea de a discerne, astfel că a reușit să ocolească drumul care putea să-l ducă spre pierzanie.
La vârsta de 23 de ani a îmbrăcat haina militară, intrând în rândurile Jandarmeriei Române. Apoi, la începutul anilor 2000, cu ajutorul comandanților săi, a reușit să pună bazele proiectului „Ambiţia“ , o asociaţie sportivă transformată apoi în club sportiv. În primă fază, a luat sub aripa sa copii indicaţi de profesorii lor ca fiind problematici, provenind din familii dezorganizate sau de la case de copii. Din potenţiali infractori, Mădălin, ajutat îndeaproape de soţia sa, Ana Maria, i-a transformat pe cei mai mulţi dintre ei în campioni. „Dacă nu îi luam să îi antrenez, unii dintre copii ar fi ajuns rău. La sală au uitat de toate prostiile şi s-au pus pe treabă. Le-am povestit şi despre experienţa personală, dar i-am întrebat şi pe ei ce vor să facă mai departe. În funcţie de răspuns le-am spus direct cam ce urmează: prostituţie, închisoare, bătăi, lipsuri, etc. Atunci s-au pus pe treabă, pe învăţat, pe sport, iar astăzi sunt pe drumul cel bun“, a explicat Mădălin, care povestește că unii dintre acești copii au fost atât de marcaţi de povestea sa încât şi-au dorit să-i calce pe urmă, iar astăzi i-au devenit colegi de muncă.
În prezent, Mădălin Tănase este nominalizat la Gala Comunității Prahovene – ediția 2023, la secțiunea Sport, iar votul nostru îl va putea ajuta să ajungă cât mai sus în clasament. Așa cum și el este alături de suflarea columbofilă, promovând acest frumos sport ori de câte de câte ori este posibil, la fel și noi putem să ne susținem colegul. Pentru asta este necesar să intrăm pe site-ul adresă www.galaprahovei.ro și să îi acordăm un vot (votul trebuie exprimat până în data de 19 noiembrie 2023). Votul nostru poate conta foarte mult pentru Mădălin!

Gala Comunității Prahovene, ediția 2023, este organizată de Fundația Comunitară Prahova și Observatorul Prahovean, care a împărțit nominalizații în opt categorii, în funcție de activitatea lor: ajutor oferit semenilor, cultură, educație, implicare civică, mediu, mobilizarea comunității, sănătate, sport și suport social.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO