Expoziția Națională Columbofilă de la Alba Iulia și-a deschis porțile

Sute de columbofili și iubitori ai acestui minunat sport din întreaga țară s-au adunat, în acest weekend, în orașul Unirii – Alba Iulia – pentru Expoziția Națională Columbofilă a României.

Găzduită în acest an de către frumosul oraș din inima Transilvaniei, evenimentul a atras un număr extrem de mare de participanți, care au străbătut distanțe considerabile pentru a putea admira cei mai buni porumbei ai sezonului 2023. Așa cum se știe, în premieră, la Alba Iulia vor fi expuși, pe lângă zburătorii care alcătuiesc Lotul Olimpic Columbofil, care reprezenta România la Olimpiada Columbofilă din Olanda, au fost expuse și loturile tuturor Filialelor Județene, astfel că numărul total al porumbeilor ajunși în Sala Mercur depășește 800!
Ca la fiecare ediție, în cadrul evenimentului vor fi premiați, printre alții, performerii Etapelor Naționale: Sokolka, Vilnius, Birzai și Berlin. De asemenea, pe parcursul zilei vor fi organizate două tombole cu premii speciale, precum zeci de porumbei din familiile olimpicilor și campionilor naționali din acest an, inele Gold, dar și premiul cel mare, o remorca Geraldy în valoare de aproximativ 2.500 de euro.

Așa cum ne-am obișnuit, Expoziția Națională Columbofilă reprezintă și o ocazie perfectă pentru crescători de a-și îmbogăți volierele cu exemplare valoroase, dar și pentru a-și achiziționa produse dedicate pasiunii lor, de la mâncare pentru zburători, la lăzi de transport, suplimente, medicamente ori ceasuri de concurs. În plus, este o ocazie perfectă pentru ca iubitorii acestui sport să se întâlnească cu colegii din alte filiale din țară și să lege prietenii.
Și dacă o poză face cât o mie de cuvinte, vă dăm ocazia să descoperiți atmosfera acestui eveniment special pentru suflarea columbofilă românească prin foto-reportajul următor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO