Dumitru Ionel – 40 de ani de activitate la vârful columbofiliei ilfovene

Cu o carieră ce se întinde pe parcursul a mai bine de patru decenii, crescătorul ilfovean Dumitru Ionel spune că a moștenit pasiunea pentru porumbei de la bunicul său, care creștea aceste minunate și speciale păsări. Inițial a zburat în tandem alături de un crescător cu care a legat nu doar o legătură de prietenie, dar și de rudenie, acesta devenindu-i naș. Apoi, la câțiva ani de la Revoluție, a decis să meargă pe drumul său, alăturându-se Clubului ACS Grivița din Capitală, unde a concurat până în anul 2010, iar, în prezent, este vicepreședinte al Filialei Ilfov.
Zboară toate categoriile, iar cele mai bune rezultate le-a avut la Fond și Maraton, remarcându-se chiar și în campionatul Clubului Gold, acolo unde, în sezonul 2022, a obținut locul 2 la nivelul județului Ilfov. Preferă metoda de zbor la văduvie, iar porumbeii care sunt la lotul de zbor nu sunt lăsați să reproducă, ci sunt jucați pe ouă de plastic.
În interviul acordat echipei racingpigeons.ro puteți descoperi mai multe despre crescătoria sa, despre porumbeii pe care-i deține în volieră, dar și cum procedează când vine vorba despre îngrijirea zburătorilor sau despre reproducția și selecția puilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO