Tokmak Național, etapa care reunește Oltenia

A doua etapă de maraton a sezonului pentru columbofilii din regiunea Olteniei este etapa Tokmak Național. Organizată de asociația columbofilă a județului Dolj, etapa Tokmak Național reunește pentru prima dată în acest an toți columbofilii din județele Olteniei, pentru a se duela la un super-concurs de maraton. Crescătorii din Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt și Argeș își vor angaja porumbeii la etapa Tokmak Național săptămâna viitoare, iar lansarea va avea loc în dimineața zilei de 13 iulie. În afară de importanța etapei în sine, organizatorii concursului Tokmak Național pun la dispoziție câștigătorilor numeroase premii în bani.

Foarte apreciată pentru forța sa demonstrată la etapele de maraton, Oltenia este una dintre cele mai puternice zone ale țării atunci când vine vorba de concursurile de distanță. Dând până acum mai mulți campioni naționali sau vicecampioni naționali la maraton, Oltenia este o grupare cu adevărat axată pe concursurile de distanță, în care se reușesc în fiecare an rezultate notabile. Cu siguranță, în același peisaj se va încadra și etapa Tokmak Național de anul acesta.

Tokmak Național- un concurs cu multe premii

Pentru un plus de motivare și pentru a adăuga suspans etapei Tokmak Național, organizatorii concursului au gândit acordarea mai multe premii în bani foarte consistente, ce vor reveni celor mai buni porumbei și crescători. Astfel, vor fi premiați porumbeii și crescătorii de pe primele trei locuri ale clasamentului general, primele trei locuri de la fiecare clasament județean, atât la porumbei, cât și la crescători și primii trei porumbei tineri, la fel, din fiecare clasament întocmit. Grila de premiere a câștigătorilor din clasamentul general și din clasamentele fiecărui județ va fi următoarea: locul 1-1000 lei, locul 2-300 lei, locul 3-200 lei. În schimb, primii trei porumbei tineri și primii trei crescători vor fi premiați astfel: locul 1-500 lei, locul 2-300 lei și locul 3-200 lei. 

„Preconizăm că vom ajunge la un numeric destul de mare de porumbei, după părerea mea, undeva la peste 9000. Va fi un concurs de amploare, distanța este și ea una foarte importantă, pentru că așa cum se cunoaște, în Mehedinți vom avea peste 1000 de km. Peste toate acestea s-a hotărât acordarea mai multor premii în bani, foarte consistente și gândite astfel încât să fie cât mai larg distribuite. Așteptăm cu toții să avem un concurs reușit, o etapă frumoasă de maraton, iar la sfârșit, cei mai buni porumbei și crescători să fie recunoscuți și premiați așa cum merită”, a declarat Florin Gătejescu, președintele asociației columbofile Dolj.

Tokmak Money

În afară de premiile amintite, crescătorii care vor lua parte la concursul Tokmak Național vor avea posibilitatea să participe și la un pariu organizat. Cei care doresc să intre și în această competiție trebuie să contribuie cu suma de 50 de lei, bani care vor însemna fondul de câștig. Cel mai important aspect este acela că se va paria pe seria unui singur porumbel. Crescătorul cu cea mai bună clasare realizată de porumbelul pe a cărui serie s-a pariat va fi câștigătorul sumei acumulate din cotizațiile pentru participarea la acest pariu.

Mai trebuie adăugat că toate premiile vor fi acordate în cadrul Expoziției Provinciale Oltenia 2019, ce va avea loc în perioada 22-24 noiembrie la Tg-Jiu. Mult succes tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO