Și în sezonul 2021, la prima etapă de fond, asociațiile columbofile ale județelor Suceava și Botoșani au reușit să angajeze un număr record de porumbei. Anul trecut, la aceeași primă etapă de fond, columbofilii din cele două asociații au angajat peste 25.000 de porumbei, iar anul acesta au fost angajați peste 28.000 de porumbei, creând astfel premisele pentru un super concurs de fond. Concursul este organizat de Asociația Columbofilă Suceava.
Concurând în protocol încă de la prima etapă de fond a sezonului 2021, ca și în anii trecuți, columbofilii din județele Suceava și Botoșani au angajat la etapa de fond Janow (Polonia), 28.108 porumbei. Cifra reprezintă, cu siguranță, cel mai mare număr de porumbei angajați la un concurs de fond până acum pe teritoriul țării noastre. În privința columbofililor, participarea este de 756 de membri.
Asociația Suceava a angajat 21.189 porumbei. Botoșaniul, 6.919
Din totalul de porumbei angajați la concursul Janow, nu mai puțin de 21.189 aparțin columbofililor suceveni, prezenți în număr de 591. Așadar, mai bine de trei sferturi din numărul total de porumbei angajați la acest concurs provin din Suceava, asociație care ne-a obișnuit deja cu prezența masivă la concursurile de distanță. „Putem spune că a devenit deja o tradiție să zburăm porumbeii împreună cu colegii noștri de la Botoșani. Protocolul are deja mulți ani de când funcționează și întotdeauna am avut etape foarte reușite. Concursul se anunță a fi unul destul de dificil, cu vând din față tot traseul, motiv pentru care ne așteptăm la o etapă foarte atractivă. Până acum este cel mai mare număr de porumbei pe care l-am angajat vreodată la un concurs de distanță, dar cu siguranță nu este ultimul. Porumbei au fost îmbarcați în 13 mașini de transport și se află deja aproape de zona de lansare. Mâine dimineață, imediat ce va fi posibil, va avea loc lansarea porumbeilor. La acest concurs, toți columbofilii au distanțe de peste 500 de km. Nu ne rămâne decât să sperăm la un concurs cât mai reușit”, a declarat Adrian Schipor (foto dreapta), președintele Asociației Columbofile Suceava. De partea cealaltă, participarea din Asociația Columbofilă Botoșani este reprezentată de aproape 7.000 de porumbei, mai exact 6.919, și 165 de columbofili. Spre deosebire de anul trecut, columbofilii din Botoșani au angajat cu peste o mie de porumbei mai mult. „Prin această etapă, Moldova a demonstrat din nou că este la înălțime, ca de obicei. Putem spune că se văd efectele muncii depuse de noi în ultimii ani și că orgoliile lăsate deoparte și bunele colaborări duc la progres. Sperăm să fie un exemplu pentru toată lumea și sperăm să avem parte de o etapă reușită, chiar dacă se anunță o prognoză meteo defavorabilă. Mă bucură și faptul că Asociația Botoșani a crescut semnificativ în ultima perioadă, dublându-și numărul de crescători, iar acum reușim să venim cu 7.000 de porumbei. Managementul bun și sănătos pe care l-am aplicat până acum și seriozitatea cu care organizăm etapele își spun cuvântul. La final, nu pot decât să le doresc succes colegilor noștri”, a precizat Mihai Țurcanu, președintele Asociației Columbofile Botoșani.
Înainte de a felicita cele două asociații pentru organizarea unui astfel de concurs, facem precizarea că lansarea este programată pentru, mâine, 22 mai, începând cu prima oră a dimineții. Succes tuturor participanților!
Lasă un răspuns