Asociaţiile din Provincia Moldova au încheiat un protocol de colaborare pentru sezonul 2023

În prima zi a lunii octombrie, reprezentanții Asociațiilor Columbofile din Provincia Moldova, respectiv Suceava, Botoșani, Iași, Vaslui, Neamț și Bacău, s-au întâlnit în cadrul unei sedințe pentru a stabili și semna protocolul de colaboare al sezonului 2023.

Ordinea de zi stabilită a avut două puncte importante, prima fiind legată de Expoziția Provincială aferentă anului 2022, iar cea de-a doua privind stabilirea etapelor de Maraton și Maraton Extrem pentru sezonul 2023. În urma discuțiilor s-au stabilit următoarele:
1. Expoziția Provinciei Moldova va avea loc la Bacău, în perioada 15 noiembrie – 15 decembrie, urmând ca data fixă să fie stabilită ulterior, în funcție de discuțiile privind locațiile disponibile. În cadrul acestei teme s-au mai atins și stabilit câteva puncte de ordine interioară referitoare la organizarea acestui eveniment major.
2. La punctul doi, în urma propunerilor s-a luat hotărârea ca etapele de Maraton din sezonul 2023 să înceapă de la 700 kilometri aerieni, iar etapele de Maraton Extrem de la 900 kilometri aerieni, unde vor fi cuprinse și cele două etape naționale, Madona și Birzai.
Localitățile de lansare stabilite pentru etapele de Maraton și Maraton Extrem din sezonul 2023, conform Protocolului Provinciei Moldova, vor fi următoarele:
Etape Maraton:
1. Gołdap – Polonia (700 kilometri aerieni, primul crescător)
2. Kaunus – Lituania (700 kilometri aerieni, primul crescător)
3. Seta – Lituania (700 kilometri aerieni, primul crescător)
Etape Maraton Extrem:
1. Code – Letonia (900 kilometri aerieni, primul crescător)
2. Madona – Letonia (900 kilometri aerieni, primul crescător)
3. Birzai – Lituania (900 kilometri aerieni, primul crescător)
Lansarea porumbeilor se va efectua la prima oră pe care o va permite RNC.

Votul exprimat pentru propunerile prezentate mai sus a fost de cinci asociații pentru, Asociația Bacău votând împotrivă. Organizatorii acestor etape vor fi stabiliți ulterior, în funcție de modificările RNC. Nemaifiind alte discuții, sedința a fost declarată închisă, drept pentru care Protocolul a fost semnat de către reprezentanții Asociațiilor prezente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO