Debut fantastic de sezon pentru Alin Stroe (PH) şi Adrian Cârciumaru (DJ)

Chiar și pentru columbofilii cu multă experiență, rezultate deosebite și numeroase sezoane duse cu bine până la sfârșit, orice început de campionat aduce cu sine trăiri intense și, de fiecare dată, unice. Prima etapă a anului este extrem de importantă deoarece orice lucru bun se începe cu dreptul, dar, mai ales, pentru că este un prim test adevărat după perioada de repaus. Weekend-ul trecut, pentru câștigătorii a două etape cu numeric de porumbei important, a fost un start cum nu se putea mai bun.

Așa cum deja s-a amintit într-un articol recent postat pe site-ul nostru, Prahova a fost asociația judeţeană care a reușit performanța de a avea cei mai mulți porumbei angajați la prima etapă a sezonului 2019. Luduș, etapă cu distanțe cuprinse între 200 și 250 km aerieni, a aliniat la start 17.643 de porumbei angajați de 538 de crescători. Fericitul câștigător al cursei este Florin-Alin Stroe, un crescător obișnuit cu locurile fruntașe, chiar dacă face parte din una dintre cele mai puternice asociații ale Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România.

„Inna”, locul 1 din 17.643 de porumbei în Prahova

O femelă reprodusă în anul 2017, 4067168/2017, a reușit să fie cel mai rapid porumbel al etapei, parcurgând cei 214 km cu o viteză medie de 1312 m/m. Cum în columbofilie lucrurile sunt rareori întâmplătoare, femela lui Florin Stroe a avut încă de sezonul trecut, la vârsta de un an, rezultate foarte bune, grație calității și originii sale deosebite: „Femela este reprodusă din doi porumbei cu origini deosebite. Mama ei este rezultatul unui incest mamă-fiu, fiica unuia dintre cei mai buni masculi pe care i-am avut până acum, 691062/2012, campion național și locul al doilea la Olimpiada din 2015 de la Budapesta, iar tatăl femelei este un zburător foarte bun, cu rezultate deosebite la categoria General. Inna, aşa cum am botezat-o, a avut rezultate foarte bune și anul trecut, ca yarling, an în care a fost, printre altele, locul 1 din 4758 de porumbei la o etapă de 320 de km și locul 2 la o etapă de 360 de km, din 2611 porumbei. De asemenea, a reușit locul 2 județean Demifond tineret, locul 2 județean, categoria G tineret, locul 3 județean Viteză tineret și locul 6 provincial și, în același timp, național, la categoria Demifond tineret. Acum, la prima etapă a făcut să mă simt foarte mândru de performanța ei deoarece gruparea noastră este una foarte puternică, în care concurează nume importante ale columbofiliei din România”, a mărturisit crescătorul. La fel de bine stau lucrurile pentru Florin Stroe și în clasamentul pe crescători al etapei, unde reușește un foarte bun loc 3, cu 42 de porumbei clasați din totalul de 98 angajați.

La Dolj, locul 1 a fost adjudecat de Adrian Cîrciumaru

Câștigătorul primei etape de concurs organizată de asociația columbofilă Dolj este unul dintre cei mai importanți columbofili din Oltenia și din țară. Adrian Cîrciumaru, columbofil olimpic, multiplu campion național și provincial, și-a adjudecat locul întâi la etapa de la Titu, împotriva unei concurențe de 12.076 de porumbei. Masculul care a deschis atât de bine sezonul pentru Adrian Cîrciumaru, 0245058 /2017, și-a demonstrat capacitatea de foarte bun zburător încă de sezonul trecut, când la vârsta de un an și cu două pene încă nenăpârlite, a reușit să îndeplinească norma la fond tineret, cu trei etape de peste 700 de km. Deși nu este un porumbel tipic pentru etapele de viteză, a reușit să ajungă primul, câștigând prima cursă a sezonului. Și în acest caz, calitatea genetică a familiei din care face parte porumbelul este cea care și-a adus aportul, masculul având în spate mai mulți porumbei olimpici: „Originea masculului este una foarte bună. Este fiu din masculul olimpic „Ahile” al lui Nini Enăchescu, iar mama sa este fiică din doi porumbei de la mine, la rândul lor, olimpici. Practic, el nu este un porumbel de viteză, tatăl lui, masculul lui Nini Enăchescu, a fost campion național și olimpic la Demifond, iar mama lui a zburat la mine toate etapele, categoria mea preferată fiind Generalul. Dar mă bucur că a sosit așa de bine chiar și la o etapă de viteză și sper să aibă, în continuare, un sezon foarte bun”, ne-a declarat Adrian Cîrciumaru. Per total, pentru crescătorul doljean a fost o etapă foarte reușită. Din cei 78 de porumbei angajați au reușit să intre în clasament 69, Adrian Cîrciumaru adjudecându-şi și locul al doilea în clasamentul crescătorilor din 244 de columbofili participanți.
Deși s-a consumat abia prima etapă din planurile de zboruri ale asociațiilor, numărul enorm de porumbei care au participant la etapele de debut face ca păsările care au reușit să câștige cele două etape amintite să fie cu atât mai mult apreciate. Într-o astfel de concurență, este greu de admis că întâmplarea este un factor decisiv, cu atât mai mult cu cât avem în vedere și porumbeii din care provin cei doi câștigători, în ambele cazuri fiind vorba de porumbei olimpici și campioni naționali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO