Rezultate de răsunet în Dolj, Hunedoara și Cluj

S-a încheiat de curând și a treia etapă a actualului sezon, în mai toate asociațiile o cursă de viteză-demifond cu distanțe diferite, începând cu 300 de km. Câștigătorii au fost deja stabiliți, urmând ca în materialul de azi să vă prezentăm rezultatele înregistrate în județele Dolj, Hunedoara și Cluj.

Columbofilii doljeni au participat de data aceasta la etapa de la Măicănești, concurs care a avut o distanță cuprinsă între 320 și 360 km. Au participat nu mai puțin de 244 de crescători din Dolj, la toate centrele de colectare îmbarcându-se un număr total de 10.881 de porumbei.

George (Gelu) Vochin, serie impresionantă: 1,2,3,4,5,7,9,10 pe lansare

Cel mai bun rezultat al etapei a fost înregistrat de George Vochin, autorul unei serii impresionante de sosiri. Crescătorul craiovean s-a poziționat pe primele cinci locuri ale clasamentului, având nu mai puțin de opt porumbei în primii 10 pe lansare. Câștigarea primului loc și la crescători a încheiat ceea ce se poate numi o etapă de vis pentru orice columbofil, dar și una dintre cele mai bune etape din întreaga carieră a lui George. „Porumbeii sunt toți înrudiți între ei, majoritatea porumbei cu origini Tj&J Elzinga, care fac performanță de la 100 la 700 de km. Pregătirea porumbeilor mei pentru etape constă în antrenamente, inclusiv cu mașina personală. De exemplu, pentru etapa aceasta i-am dus la un singur antrenament. Mai departe, primesc mâncare de calitate și produse, în special de la firmele Verselle Laga și Rohnfried. Aș mai adăuga faptul că sunt într-o condiție foarte bună și foarte sănătoși”, a explicat George Vochin. Deși este recunoscut prin faptul că participă la etape cu un lot numeros de porumbei, George Vochin este un specialist al rezultatelor stabilite la crescători, alegerea echipei pentru fiecare etapă fiind unul dintre punctele sale forte: „Aș vrea să explic cum aleg porumbeii pentru echipă, dar nu prea pot. Pur și simplu porumbeii îmi transmit că sunt pentru echipă. Îi analizez, îi observ și îi aleg pe cei pe care îi consider cei mai potriviți. De exemplu acum, la această etapă, am realizat echipa cu un mascul bătrân și cu unul tânăr, care nu mai fusese ales pentru echipă”, a adăugat George Vochin.

Marius Dorog (HD) câștigă locurile 1 și 2 pe lansare și locul 1 la crescători

Marius Dorog, unul dintre crescătorii hunedoreni cu rezultate foarte bune, a reușit, etapa trecută, să câștige primele două locuri pe lansare, din 5.824 de porumbei. Pentru Marius Dorog actualul sezon a început bine, cu multe clasări de față, dintre care amintim locul 1 la crescători la a doua etapă a sezonului. De data aceasta, la etapa de la Kunszentmiklos (Ungaria), Marius a reușit să câștige atât primele două locuri ale clasamentului, cât și locul 1 din 208 crescători. „Cu o săptămână înainte de a începe campionatul porumbeii au fost trecuți la văduvie și așa vor concura tot sezonul. Angajez atât masculii, cât și femelele la fiecare etapă, iar în timpul săptămânii fac un antrenament, de regulă joia, de la distanța de 15 km. Cele două femele de pe primele două locuri au câte trei clasări fiecare, toate cu punctaje foarte bune. Au sosit acasă în același timp, fiind porumbei care mereu vin în față. Femela de pe locul al doilea, de exemplu, este soră cu porumbelul meu olimpic de anul trecut, iar prima femelă este soră de mamă cu o altă femelă olimpică. De asta m-am bazat pe ele și pentru echipă, pentru că îi cunosc foarte bine și îi știu pe cei care vor veni în față” a punctat Marius.

Marius Tothezan (CJ): „0307073/2017 este cel mai bun porumbel al meu!”
În asociația columbofilă din Cluj, sâmbătă, a avut loc etapa de la Tiszafured (Ungaria), cursă în care s-a impus Marius Tothezan. Rezultatul a fost obținut de femela 0307073/2017, care a reușit să fie cea mai bună, devansând mai bine de nouă mii de porumbei. „Este cea mai bună femelă a mea de până acum. A concurat foarte bine și anul trecut, deși n-am angajat-o decât la cinci etape. A început foarte bine și acest sezon, cu clasări foarte bune la celelalte două etape. Acum, eram la așteptare și am văzut când a sosit. a făcut o curbă foarte mică deasupra volierei și a aterizat direct pe sputnik. Ea provine din porumbei de la mai mulți colegi columbofili. Tatăl este de la Claudiu Coldea, iar mama este o femelă reprodusă dintr-o femelă tot de la Claudiu Coldea, în combinație cu un mascul de la Pop Daniel. Din lipsă de timp, porumbeii zboară la natural tot sezonul, deși concurez pentru etapele de viteză-demifond. Pregătirea este una foarte simplă, chiar și afară la antrenament porumbeii ieșind doar o dată pe zi”, a declarat crescătorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO