Câștigătorii etapelor de la Prahova, Suceava și Maramureș

Așa cum ne-a obișnuit încă de la începutul campionatului, asociația columbofilă din Prahova este una dintre asociațiile la etapele căreia participă un numeric impresionant de porumbei. După ce au avut la prima etapă peste 17.000 de porumbei, crescătorii din Prahova au angajat și la etapa a treia, care s-a desfășurat sâmbăta trecută, nu mai puțin de 14.094 de porumbei. De data aceasta, porumbeii au fost lansați din localitatea Zalău din județul Sălaj, având de parcurs până acasă distanțe de peste 300 de km.

Florin-Alin Stroe se impune la încă o etapă

Pentru Florin Stroe etapa de la Zalău a venit cu încă un rezultat foarte bun al sezonului actual. După ce și-a adjudecat clar prima etapă din acest an, crescătorul prahovean a câștigat și etapa de la Zalău, acumulând două locuri întâi din doar trei etape. Mai mult decât atât, încă un porumbel al lui Florin Stroe s-a clasat pe locul al treilea pe lansare, urmat de alți doi porumbei în primii 20 ai clasamentului. „Masculul de pe primul loc, 4067181/2017, este nepot din porumbelul meu olimpic, pe care l-am lumit Olimpic SFA. A zburat destul de bine și anul trecut, dar fără să iasă foarte mult în evidență. Și porumbelul de pe locul al treilea, 2065346/2018, este tot un nepot din olimpic, ceea ce nu poate decât să mă bucure. A venit foarte bine la toate etapele de până acum, de altfel fiind unul dintre porumbeii pe care o să îi urmăresc anul acesta. Porumbeii concurează în momentul de față la văduvie, partea principală a pregătirii lor pentru o etapă fiind antrenamentul. Ei zboară zilnic în jurul crescătoriei, iar undeva la mijlocul săptămânii sunt duși la un antrenament de la maxim 50 de km. Înainte de a fi îmbarcați pentru etapă, porumbeii sunt lăsați pentru câteva minute împreună, după care sunt luați și angajați în cursă”, a explicat Florin Stroe.

Daniel Mirăuţă câștigă locurile 1 și 3 pe lansare și locul 1 la crescători

La etapa de sâmbătă organizată împreună de județele Botoșani și Suceava, concursul de la Przemysl 2, cei 511 crescători participanți au angajat peste 18.000 de porumbei. Deși a avut o participare, așa cum se poate vedea, foarte numeroasă, etapa Przemysl 2 a fost câștigată clar de Daniel Mirăuţă din Rădăuți, crescător care a obținut locurile 1 și 3 pe lansare și locul 1 la crescători. Rezultatele i-au fost aduse de o femelă reprodusă în anul 2016 și de un mascul tânăr, de doar un an, care au sosit împreună fiind înregistrați la diferență de doar opt secunde. „Porumbeii mei sunt concurați la văduvie tot sezonul, doar în timpul sezonului, când văd că femelele sunt foarte agitate sau înainte de o etapă de maraton, îi mai las împreună pentru câteva zile, după care sunt separați iar. Femela care a câștigat această etapă, 0229793/2016, este una dintre cele mai bune zburătoare ale mele. Ambii părinți ai femelei sunt de la Marius Andrei. Tatăl ei are undeva în proporție de 75% origini Van Dyck, iar mama are în spate, 50%, porumbei Stefaan Lambrechts, dar și pe celebrul porumbel Sprint. A fost reprodusă ceva mai târziu, iar la vârsta de un an a avut locul 1 la o etapă de peste 10 mii de porumbei. Au urmat și alte clasări foarte bune și la alte etape, după care nu am mai angajat-o. În 2018 a zburat foarte bine, iar la finalul sezonului a fost locul 2 provincial la Demifond, locul 2 General, iar în categoria specială All Around de la expoziția provincială a Moldovei a fost locul 1. Din acest motiv am și nominalizat-o pentru echipă, pentru că știam că poate veni foarte bine. De asemenea, masculul de pe locul al treilea este frate bun cu ea”, a precizat Daniel.

La Maramureș, tandemul Robaș G+Bucaciuc D câștigă primele 5 locuri

În asociația din Maramureș s-a desfășurat concursul de la Mezokovesd (200 km), Ungaria, la care au participat 114 crescători și aproape patru mii de porumbei. De această dată s-a impus tandemul format din Gabriel Robaș și Daniel Bucaciuc, cunoscutul columbofil român care concurează în Belgia. Porumbeii lor au reușit să ocupe primele cinci locuri ale clasamentului, sosind în crescătorie în mai puțin de două minute. „Așa cum se poate vedea și în clasament, toți cei cinci porumbei sunt femele. De când concurez porumbeii, cele mai bune rezultate le-am avut cu femelele, deși concurez și cu masculii. Femela de pe locul 2, 0041411/2017, este locul 2 la Fond tineret și General tineret pe județ. Pentru a avea o etapă foarte bună, eu consider că porumbeii trebuie să fie sănătoşi și foarte bine antrenați. Deși mie nu îmi permite foarte mult timpul, porumbeii mei zboară în jurul crescătoriei și încerc să îi duc și la măcar un antrenament în timpul săptămânii”, ne-a explicat Gabriel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO