Columbofilii olteni „iau cu asalt” Tartu

În plină perioadă de organizare a celor mai importante concursuri de maraton ale anului, asociația columbofilă „Ioan Gelu Gătejescu” din Dolj propune columbofililor săi una dintre cele mai îndrăznețe provocări columbofile. La inițiativa conducerii asociației și cu concursul asociației columbofile Suceava, crescătorii din toată zona Olteniei au șansa să participe la concursul de maraton Tartu, care va avea loc pe 3 august.

Cunoscută drept o zonă care iubește cu adevărat concursurile de maraton și maraton extrem, Oltenia are acum posibilitatea să participe la unul dintre cele mai grele concursuri care se organizează în România. Etapa de maraton Tartu (Estonia) are distanțe amețitoare chiar și pentru crescătorii din Moldova, organizatorii ei, cu atât mai mult propunând distanțe colosale columbofililor de după arcul carpatic. În Craiova, de exemplu, crescătorii vor avea minim 1.500 de km de la locul lansării, fără a mai lua în considerare relieful, cu multe păduri și grupe de munți. Chiar și așa, mai mulți crescători din județele Olteniei și-au exprimat dorința de a participa la un astfel de concurs. Astfel, s-a luat hotărârea ca în Craiova să se înființeze un centru de colectare a porumbeilor, de unde aceștia vor pleca spre Suceava și apoi mai departe, spre Estonia. Cel puțin pentru asociația din Dolj, este pentru prima dată când organizează un punct de colectare pentru a participa la concursul unei alte asociații, lucru apreciat chiar și de columbofilii din Moldova. „Pentru că în zona noastră sunt foarte apreciate concursurile de maraton, în trecut la noi organizându-se mai multe etape de anvergură, am hotărât împreună cu mai mulți colegi să facem tot ce este posibil pentru a participa la etapa de la Tartu a colegilor noștri din Suceava. Ideea a fost foarte bine primită, și de crescătorii noștri, și de organizatori, care chiar ne-au lăudat pentru dovada de curaj. În consecință, după ce toate criteriile au fost îndeplinite, am făcut demersurile necesare pentru a înființa în Craiova un centru de colectare a porumbeilor, de unde îi vom trimite la Suceava. Acolo vor fi reclemați și introduși în mașinile de transport și vor pleca către Tartu”, a precizat Florin Gătejescu, președintele asociației columbofile Dolj.

Trebuie reținut faptul că propunerea este pentru toți crescătorii din Oltenia, îndiferent de județul din care fac parte. Suma percepută pentru participare este de 20 lei/porumbel, care include şi transportul de la Craiova la Suceava, iar numărul de porumbei cu care se poate participa este nelimitat. Pentru a-și anunța prezența și numărul de porumbei cu care vor participa, crescătorii trebuie să ia legătura cu domnul Octavian Mîniosu, pe care îl vor găsi la numărul de telefon 0721.441.519. Startul se va da pe 31 iulie, când va începe îmbarcarea porumbeilor, dar și emoțiile celor care vor participa. Obișnuită cu astfel de etape, suntem siguri că Oltenia va face o figură foarte frumoasă, mai ales că o etapă precum Tartu este doar „pentru cei puternici”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO