Izium Național 2019, un maraton pe cinste!

Cu pași foarte repezi se apropie ultimul și cel mai important maraton național al zonei de sud, Izium Național, organizat de asociația columbofilă „Ioan Gelu Gătejescu” din județul Dolj, concurs care pentru cei mai mulți crescători rezumă întregul sezon columbofil. Startul se va da mânie, 30 iulie, când va începe îmbarcarea porumbeilor, urmând ca lansarea lor să aibă loc vineri, 02 august.

Izium Național este cea mai importantă etapă a sezonului pentru toți columbofilii care compun zona de sud și nu numai. În fiecare sezon, crescătorii din toate județele din sudul țării participă împreună la această etapă, ceea ce face ca Izium Național să fie una dintre cele mai de succes etape naționale organizate de Federația Națională a Crescătorilor de Porumbei din România. Dacă anul trecut au participat puțin sub cinci mii de porumbei, după toate probabilitățile, în acest sezon se va stabili un nou record de participare. Se estimează un numeric de peste nouă mii de porumbei, ceea ce va însemna cea mai mare participare înregistrată vreodată la Izium Național. Însă, nu numai numărul de porumbei și crescători care participă la Izium fac din acest concurs unul foarte important, ci și distanțele pe care le presupune. Pentru majoritatea crescătorilor care vor participa, Izium Național este etapa cu cea mai mare distanță din întregul sezon. Spre exemplu, crescătorii din județele Olt, Dolj, Mehedinți și Gorj vor avea la Izium Național distanțe cuprinse între 1.150 și 1.250 de km. „În fiecare, asociația noastră organizează una dintre cele mai importante etape naționale din țară. Izium Național duce mai departe tradiția celebrului concurs Harkov Național, ceea ce face ca numărul porumbeilor și al crescătorilor care participă în fiecare an să fie unul apreciabil. Anul acesta se va depăși orice record de participare. Din discuțiile cu persoanele cu responsabilitate din celelalte asociații, ne așteptăm să depășim nouă mii de porumbei angajați. Acest lucru nu poate decât să ne bucure și să ne dea asigurări că vom avea parte de un concurs de maraton foarte frumos”, ne-a transmis Florin Gătejescu, președintele asociației columbofile Dolj.
Pentru a transporta porumbeii către punctul de lansare se vor deplasa patru mașini, în care vor fi îmbarcați porumbeii după un program foarte bine stabilit. Astfel, în prima mașină se vor îmbarca porumbeii din centrele Amărăști, Găiești, București și Buzău. În a doua mașină se vor afla porumbeii crescătorilor din Mehedinți, Băilești și Craiova, în timp ce în a treia mașină se vor afla porumbeii din Vâlcea și Pitești. În ultima mașină vor fi porumbeii crescătorilor din Caracal, Slatina și Balș. Au fost stabilite și orele de îmbarcare pentru fiecare centru sau punct de colectare, pe care le puteți urmări în orarul afișat. Mult succes tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO