Tandemul Curea C-tin + Dinu, victorie de răsunet la Berlin Naţional 2016

Etapa Berlin Național din 2016 a avut parte de două premieri. Pentru prima dată de când a luat naștere această etapă, lansarea porumbeilor nu a mai fost una întârziată. Mai mult decât atât, a fost anul în care s-au angajat cei mai mulți porumbei din toate sezoanele de până atunci. Într-un final, a fost ediția în care locul 1 Național Berlin a fost câștigat de tandemul Curea C-tin+Dinu din Gătaia, Timiș, doi dintre cei mai puternici concurenți ai etapei încă de la înființarea ei.

În 2016, la Berlin Național s-au angajat 5.046 porumbei, număr substanțial mai mare decât la edițiile precedente, ceea ce a demonstrat încă o dată de câtă importanță se bucură acest concurs în rândul columbofililor români. Lansarea porumbeilor a avut loc pe 30 iulie, în plină vară, fiind prima ediție de până atunci când s-a hotârât eliberarea porumbeilor încă de la primele ore ale dimineții. Astfel, la ora 07:15 a început lupta pentru trofeul Berlin Național 2016, câștigată într-un final de tandemul Curea C-tin+ Dinu. Primele emoții au fost trăite de crescătorii din Oradea, cei care au avut parte de primele sosiri din concurs încă din prima zi. Câștigătorul a fost stabilit, însă, a doua zi, când în crescătoria tandemului Curea C-tin+ Dinu ajungea, la ora 06:15, masculul 0581388/2014. Pentru cei doi, cursa Berlin Național din acel an a avut 1.059 km, o distanță apreciabilă, ceea ce a sporit încă o dată bucuria și așa imensă a victoriei. „Unul dintre punctele forte ele etapei Berlin Național este organizarea perfectă. Felul în care se desfășoară este ireproșabil, referindu-mă aici de la îmbarcare, până la momentul în care porumbeii sunt eliberați. Apoi, vorbind despre competiție, cursa Berlin Național este una echitabilă pentru toți crescătorii care participă. Toate acestea fac din această etapă una extraordinară, aproape ireproșabilă. Noi întotdeauna am fost mulțumiți de cum a decurs totul, mai ales că am participat încă din primul an în care s-a organizat”, ne-a mărturisit Constantin Curea.
Peste toate acestea, pentru tandemul Curea C-tin+Dinu etapa Berlin Național din 2016 a fost și va rămâne una memorabilă. Una dintre cele mai frumoase zile din întreaga carieră columbofilă și, de departe, ziua pe care o așteptau de mult timp atunci când vine vorba de acest concurs. Cel puțin așa reiese din cuvintele lui Constantin Curea, unul dintre „veteranii” concursului Berlin Național: „Îmi amintesc că nu a fost deloc o etapă ușoară, dar până la urmă am reușit să o câștigăm. Așteptam de mult timp această zi, pentru că, deși este vorba doar de o etapă, Berlin Național nu se poate compara cu nimic. Masculul câștigător a încheiat norma la As Maraton în acel an cu această victorie, sezon după care l-am și retras la reproducție. Deși a fost un sezon foarte greu, în care s-au pierdut mulți porumbei buni, vom participa și anul acesta la Berlin Național. Ne dorim și ca etapa de anul acesta să fie una reușită, deși cred că va fi un număr mai mic de porumbei pentru că, așa cum am spus, a fost un an dificil”, a adăugat Constantin Curea. Astfel, se încheia cu bine încă un an de muncă pentru ca Berlin Național să fie o etapă perfectă, încă un sezon în care Berlin Național a ținut cu sufletul la gură timp de două zile întreaga Românie columbofilă și încă o ediția când mult-râvnitul trofeu a revenit celor mai buni, împărtășind bucurii aparte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO