Tandemul Nicola+Dehelean, câștigătorii Berlin Național din 2018

Sezonul de anul trecut, etapa Berlin Național a fost organizată pentru a opta oară. Cel puțin în istoria recentă a etapelor naționale, Berlin Național este de departe concursul cu cea mai trainică și mai frumoasă tradiție din România. Fără prea multe schimbări pe parcursul celor nouă ediții, calculând aici și pe cea din acest an pentru care porumbeii au fost deja îmbarcați, concursul Berlin Național s-a dezvoltat mereu, atrăgând tot mai mulți crescători prin seriozitate și transparență. Până când se va afla câștigătorul din 2019, în materialul de azi o să vă prezentăm câștigătorii de anul trecut ai prestigioasei curse, tandemul arădean Nicola+Dehelean.

La Berlin Național de anul trecut au participat 6.656 porumbei, cel mai mare număr de porumbei din toate cele opt ediții de până acum. Lansarea s-a făcut în aceeași notă ca la ultimele ediții, la ora 06:45 dimineața, însă concursul a fost unul foarte greu. Nici un porumbel nu a reușit să ajungă în prima zi a concursului și, mai mult decât atât, nici un porumbel nu a reușit să aibă o viteză mai mare de 1000 m/min. Chiar și câștigătorul locului 1 Național Berlin 2018, masculul tandemului Nicola+Dehelean, a avut o viteză de doar 975.12 m/min, iar ora la care a ajuns, 07:50, este cea mai târzie oră de sosire dintre toți câștigătorii cursei. În aceste condiții dure de competiție, tandemul Nicola+Dehelean a reușit, totuși, unul dintre cele mai importante rezultate din cariera lor. „Locul 1 la Berlin Național în 2018 a însemnat cel mai important rezultat realizat de noi în cursele de maraton. Pentru noi, Berlin Național este una dintre cele mai frumoase curse la care putem participa. Am început destul de bine, cu locul 5 la ediția din 2015, câștigat de un yarling, iar în 2018, prin obţinerea locului 1, ne-am îndeplinit un vis. Concursul a fost unul foarte greu, după cum se poate observa și din clasament, ceea ce ne bucură și mai mult că noi am fost cei ce au ocupat prima poziție. Am angajat și acum 15 porumbei, de la care avem așteptări foarte mari. Cred că și anul acesta va fi un concurs greu, dar sperăm să facem o figură frumoasă”, ne-a transmis Cristian Nicola.
Chiar dacă a fost cel mai greu concurs din cele opt sezoane de când s-a organizat pentru prima dată, Berlin Național 2018 a scos încă o dată în evidență cei mai pregătiți porumbei și crescători. Masculul 0430152/2015 al tandemului Nicola+Dehelean a avut de parcurs nu mai puțin de 1.027 de km pentru a câștiga locul 1, însă performanța va rămâne în istorie pentru că Berlin Național este o etapă care scrie istorie an de an, iar câștigătorii săi sunt printre cei mai buni porumbei din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO