România, campioană Europeană FCI grație lui Ioan Cărmăzan

Tot mai prezenți în fruntea clasamentelor celor mai importante columbodroame din lume, columbofilii români pasionați de cursele în regimul One Loft se pot lăuda cu un noi rezultate de răsunet mondial. Grație cunoscutului crescător român Ioan Cărmăzan, România este de ieri câștigătoarea locului 1 în Campionatul European FCI, dar și a altor rezultate la fel de importante, realizate în competițiile columbodromului internațional Mira din Portugalia.

Ieri, în ultima zi din August, columbodromul internațional Mira și-a desfășurat cursa finală. Aceasta a avut o distanță de 415 km, cei 1300 de porumbei ajunși în finală fiind lansați din Luciana, Spania, la ora 07:15. FCI International Championship Mira, unul dintre cele mai căutate columbodroame FCI din lume, organizează la fiecare ediție mai multe campionate: FCI Grand Prix, European Championship, European Youth Championship, National Champions League, National Youth Champions League și League of Nations. În cadrul European Championship, probabil cea mai importantă dintre competițiile columbodromului portughez, România, prin cunoscutul crescător Ioan Cărmăzan, este câștigătoarea locului 1. Porumbelul crescătorului bucureștean a terminat cursa la ora 14:30, suficient de bine pentru a poziționa țara noastră pe prima treaptă a podiumului, aducând României una dintre cele mai importante victorii din întreaga participare a crescătorilor români la competițiile columbodroamelor din întreaga lume. În același campionat individual, între cei 66 de crescători ajunși în finală s-au aflat și alți crescători români importanți: Claudiu Coldea (locurile 10 și 27), Daniel Burciu (locul 25), și tandemul Stănescu&Dobre (locul 54). În secțiunea pe țări a aceluiași campionat, țara noastră ocupă tot primul loc al clasamentului, chiar dacă printre cele 16 țări intrate în competiție se află nume celebre în sportul columbofil, ca Belgia, Austria, Spania sau Slovacia.

Așadar, columbofilii români au avut o prestație deosebit de consistentă, ducând iar numele țării noastre pe cele mai înalte trepte ale podiumului. Cu concursul regizorului și columbofilului Ioan Cărmăzan, al cărui porumbel a obținut de departe cel mai important rezultat, dar și cu ajutorul rezultatelor foarte bune ale celorlalți crescători români, imnul național al României a răsunat în Portugalia, iar tricolorul a fost arborat de două ori în dreptul celei mai înalte trepte a podiumului. Pentru columbofilii români și pentru sportul columbofil din România, performanțele realizate ieri în Portugalia sunt un uriaș pas înainte și o nouă dovadă a faptului că țara noastră ocupă un loc binemeritat printre cele mai importante nume din columbofilia mondială.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO