Gala Naționalelor, o inițiativă FNCPR apreciată de columbofilii români

Gala Naționalelor, noua propunere a conducerii Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România, este, din din declaraţiile columbofililor români, o inițiativă mai mult decât lăudabilă. Menită să recompenseze performerii etapelor naționale, concursuri atât de importante pentru campionatul columbofil din România, Gala Naționalelor va aduce un plus de motivație, dar și de mulțumire pentru crescătorii care au reușit să câștige cele mai titrate etape ale anului de competițional.

Pentru toată Transilvania, etapa Berlin Național reprezintă punctul culminant al sezonului. Majoritatea crescătorilor care participă își pregătesc echipa de porumbei doar pentru această etapă, ceea ce ne face să credem că orice crescător care participă la Berlin participă cu scopul sigur de a câștiga.

Sergiu Vanani, locul 1 Berlin Național 2019: „Gala Naționalelor este o idee de apreciat, o inițiativă frumoasă a Federației!”

Cum deja se cunoaște, câștigătorul din 2019 al „cursei curselor” este Sergiu Vanani (foto) din Satu-Mare. Mai ales că trofeul „Berlin Național” este unul cu totul special, pentru Sergiu, Gala Naționalelor este mai mult decât o simplă premiere: „Este o idee de apreciat, o inițiativă frumoasă a Federației și un gest frumos față de câștigători. Etapele naționale sunt foarte importante, așa cum am spus în multe rânduri. Competiția este una foarte ridicată, întotdeauna participă cei mai buni porumbei și era normal ca premierea celor care au câștigat să capete ceva mai multă importanță. Aș propune chiar ca cei care s-au impus la aceste concursuri să aibă posibilitatea să vorbească pentru câteva minute, eventual în cadrul seminariilor organizate pe diferite teme, unde să prezinte principalii pași ai sistemului de concurare și să răspundă eventualelor întrebări”, a precizat Sergiu Vanani.

Valentin Ghergu, locul 1 Izium Național 2019: „O premiere pe măsura etapelor naționale!”

Izium Național este, de departe, cea mai importantă etapă pentru crescătorii din toată partea de Sud a țării. Cum în fiecare an participă columbofilii din toate județele, începând cu Mehedinți și terminând cu Galați sau Constanța, Izium este în adevăratul sens al cuvântului o etapă de anvergură națională. Pentru Valentin Ghergu, locul 1 Izium Național 2019, Gala Naționalelor este mai mult decât binevenită: „Este ceva super, cum de altfel e și potrivit pentru acest tip de etape. Mă bucur că s-a luat această hotărâre, mai ales că va fi o premiere în cadrul Expoziției Naționale. Câștigarea unei etape naționale este un rezultat notabil și tocmai din acest motiv este de salutat o astfel de inițiativă”, ne-a transmis Valentin Ghergu.

Elisei Eacobuță, câștigătorul locurilor 1 și 2 Madona Național 2019: „Este, cu siguranță, o inițiativă foarte bună!”
Etapa națională de anul acesta cu cea mai importantă participare de până acum a fost Madona Național, concurs la care au fost angajați mai bine de nouăsprezece mii de porumbei. Câștigarea unui astfel de concurs echivalează, cu siguranță, cu un titlu național, motiv pentru care Elisei Eacobuță, câștigătorul primelor două locuri la Madona Național și cel mai important crescător român al momentului, este mai mult decât mulțumit de noua propunere a Federației Naționale: „Aceste etape sunt foarte importante, iar dacă ne uităm afară, vom vedea că cei care acolo câștigă un astfel de concurs sunt apreciați la maximum. Era timpul potrivit pentru o astfel de premiere, pentru că rezultatele sunt făcute împotriva unor numerice importante de porumbei, din multe județe. Este foarte interesant, mă bucur că s-a luat o astfel de hotărâre, pentru că este destul de important să câștigi o etapă națională”, a adăugat Elisei Eacobuță.

Daniel Dănilă, locul 1 Stendal 2019: „Este o decizie care ne motivează!”

Nu mai puțin importantă printre etapele naționale de anul acesta a fost etapa Stendal, concurs la care au participat opt județe ale provinciei de Vest. Locul întâi a fost câștigat de tandemul Tau+Dănilă din Arad, crescători pentru care acest rezultat este dintre cele mai importante din întreaga carieră. „Să duci cu bine un sezon competițional nu este deloc simplu. Ai nevoie de multă motivație pentru a rămâne ancorat în competiție și a face tot posibilul să câștigi. De aceea, hotărârea Federației de a face premierea câștigătorilor de naționale în cadrul unei gale este foarte frumoasă, de apreciat și pot spune că ne motivează și pentru sezoanele viitoare”, ne-a declarat Daniel Dănilă.
Vedem, așadar, că Gala Naționalelor este mai mult decât bine primită de mulți dintre crescătorii români. Mai mult decât atât, este încă un pas foarte important făcut către perfecționarea organizării etapelor naționale, concursuri care atrag din ce în ce mai mult columbofilii români. Fără discuții, acum când au parte și de o adevărată gală în care vor fi premiați câștigătorii, columbofilii români vor fi și mai motivați să depună toate eforturile pentru a triumfa la un astfel de concurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO