Recompensă de 10.000 de euro oferită de Federația Națională pentru informații despre porumbeii furați de la Ko van Dommelen

Lumea columbofilă a fost zguduită la finalul săptămânii trecute de vestea tristă care anunța că porumbeii din lotul de zbor al legendarului maratonist olandez Ko van Dommelen au fost furați. În foarte scurt timp s-a creat o adevărată emulație printre columbofilii din întreaga lume, pornindu-se o amplă mișcare pentru căutarea și găsirea porumbeilor furați. Federația Națională a Crescătorilor de Porumbei din România s-a alăturat și ea acestui demers, oferind ca recompensă suma de 10.000 de euro oricui poate oferi informații care să ducă la prinderea hoților.

Ko van Dommelen este, în același timp, un nume uriaș în columbofilie, dar și un apropiat al columbofililor români, astfel încât vestea că porumbeii săi din lotul de zbor au fost furați a produs multă tristețe și în România. Efortului de a căuta cei 32 de porumbei furați și, mai ales, pe cei care au făcut acest lucru s-a alăturat și conducerea Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România. Într-un comunicat de presă făcut public pe site-ul oficial al FNCPR, Marius Tunduc, președintele Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România a anunțat faptul că se va oferi o recompensă de 10.000 de euro celui care oferă informații despre locul în care pot fi găsiți porumbeii furați sau despre „autorii” acestei fapte regretabile. „Federația Națională a Crescătorilor de Porumbei din Romania oferă recompensă suma de 10.000 euro celor care oferă informații care să ducă la prinderea hoților porumbeilor colegului nostru olandez, Ko van Dommelen. Ko este de mulți ani un prieten al columbofiliei române și regretăm această nefericită întâmplare. Considerăm în același timp că toți columbofilii din lume ar trebui să se mobilizeze împotriva celor care fură porumbei și distrug visele columbofililor”, se arată în comunicatul de presă. În același timp, pentru a ușura căutarea porumbeilor a fost făcută publică și o listă cu seriile celor 32 de porumbei furați.
Ca atare, toți cei care consideră că pot oferi informații credibile despre locul în care s-ar putea afla porumbeii sau despre persoanele responsabile pentru acest furt sunt rugați să ia legătura cu unul dintre reprezentanții Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO