PENTRU CLUBUL GOLD, 2021 SE ANUNȚĂ UN SEZON PROMIȚĂTOR. PESTE 14.300 DE INELE SOLICITATE, IAR TENDINȚA ESTE DE A FI SUPLIMENTAT NUMĂRUL!

Pentru mulți dintre columbofili, sezonul de reproducție deja a început, motivați și de temperaturile puțin anormale pentru perioada în care ne aflăm. Federația Națională a Crescătorilor de Porumbei din România a distribuit deja către responsabilii de asociații columbofile inelele personalizate Gold, pentru a oferi crescătorilor posibilitatea să ineleze cu acestea încă de la început puii reproduși. După ce au fost consultați columbofilii din fiecare asociație, dar și pe baza numărului de inele solicitate anul trecut, peste 14.300 de inele Gold au fost trimise către 29 de asociații. Asociația Columbofilă Bacău, cu 1.100 de inele solicitate, deschide topul de achiziții, urmată de Mehedinți, Vâlcea și Prahova, care au achiziționat câte 1.000 de inele fiecare. 

Cele patru mari asociații amintite mai sus, foarte importante și din punct de vedere competițional, sunt asociații în care în fiecare an există un interes major pentru competiția Gold. Mai mult decât atât, sunt asociații în care s-au și câștigat multe premii Gold la nivel național, așa cum este, de exemplu, Asociația Columbofilă Bacău, unde s-au câștigat anul trecut patru premii, sau Asociația Columbofilă Vâlcea, unde în 2019 s-au câștigat tot patru premii Gold naționale și chiar locul 1 Gold Național.

Inele Gold, din ce în ce mai căutate cu fiecare sezon care trece

Cele patru premii câștigate de columbofilii din Bacău au avut un efect mai mult decât pozitiv în ceea ce privește cererea de inele Gold. Dacă anul trecut în această asociație au fost achiziționate 820 de inele, pentru 2021 au fost comandate 1.100 de inele Gold și nu este exclus ca numărul să fie suplimentat. „Crescătorii din județul Bacău sunt foarte interesați de tot ceea ce înseamnă premii în bani. S-au arătat foarte deschiși față de Clubul Gold încă de la început, lucru care se poate vedea din faptul că în fiecare an am fost printre asociațiile cu cel mai mare număr de inele vândute. Pentru 2021 am solicitat 1.100 de inele, care au fost vândute până în momentul de față în proporție de 90%. Cel mai probabil o să suplimentăm numărul de inele Gold pentru sezonul următor, mai ales că la fiecare ediție avem mai mulți câștigători la nivel național și asta îi motivează pe colegii de asociație. Un rol foarte important în ceea ce privește distribuirea inelelor Gold către colegi îl are casierul asociației noastre, Adrian Cosma, fără de care nu cred că ne-am descurca așa de bine și căruia îi mulțumesc pentru implicare”, a explicat Costel Irimia, președintele Asociației Columbofile Bacău. Asemănătoare este și situația Asociației Columbofile a județului Vâlcea, de unde vine și campionul ediției trecute a Clubului Gold. Dacă anul trecut, columbofilii vâlceni solicitau 800 de inele Gold, pentru 2021 numărul de solicitări a crescut la 1.000. La fel ca în cazul amintit la Bacău, mai mult ca sigur este o consecință directă a faptului că în 2019 la Vâlcea s-au câștigat patru premii Gold naționale. Foarte important a fost și faptul că din Vâlcea este și campionul Clubului Gold 2019, Vali Tudor, ceea ce a demonstrat că Vâlcea este o asociație cu potențial și cu șanse reale de a câștiga. Privind din aceeași perspectivă, un exemplu concludent de evoluție este Asociația Columbofilă Mehedinți. După un start ușor anevoios, dar motivați la maxim de premiul Gold național câștigat de Florinel Tuce în 2018, columbofilii din Mehedinți se arată la momentul actual extrem de interesați de Clubul Gold. Ei au solicitat deja 1.000 de inele Gold pentru puii care vor fi reproduși anul acesta, majoritatea fiind deja vândute. „Pentru columbofilii din asociația noastră, Clubul Gold reprezintă o competiție tot mai atractivă și mai interesantă. Am crescut de la un număr mic de inele la primele ediții, de puțin peste 100, la 700 de inele Gold distribuite anul trecut. Pentru 2021 am solicitat 1.000 de inele Gold și marea majoritate deja s-au dat. Este foarte adevărat că premiul național câștigat în 2018 de Florinel Tuce a fost un adevărat motor și a fost o demonstrație clară că se poate câștiga și în zona noastră în cadrul Clubului Gold”, a declarat Liviu Plăvițu, președintele Asociației Columbofile Mehedinți.

 

Asociația Columbofilă Prahova, un exemplu de perseverență

De la înființarea Clubului Gold în anul 2017, crescătorii din Prahova au fost printre cei care au achiziționat an de an un număr important de inele Gold. Având în rândul lor și crescători care au reușit să câștige premii Gold naționale la edițiile trecute, columbofilii din Prahova au luat parte la fiecare ediție a Clubului Gold, cu mari șanse de câștig. Cum deja de anul trecut Prahova a trecut la o nouă rută de zbor, preferând Bulgaria în loc de vechea direcție Slovacia-Polonia, și cel puțin în teorie etapele de Fond vor fi ceva mai ușoare, columbofilii prohaoveni au considerat că șansele lor în competiția Gold au crescut, solicitând deja 1.000 de inele Gold pentru 2021. „În fiecare an de la înființarea Clubului Gold, crescătorii din Prahova au cumpărat între 800 și 1.000 de inele. Faptul că în județul nostru s-au câștigat mai multe dintre premiile naționale oferite, iar cum de anul acesta o să concurăm pe ruta de zbor pe Bulgaria și etapele de Fond ar trebui să fie mai ușoare, a crescut cererea de inele Gold. Cred că în 2021, crescătorii din Prahova se vor regăsi printre câștigătorii Clubului Gold”, a declarat președintele Asociației Columbofile Prahova, Florin Bilan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO