Florin Petrache, 2 și 4 Național Gold, recomandă Clubul Gold

Crescătorul Florin Petrache din Piatra-Neamț este un columbofil obișnuit să facă performanțe la concursurile cu porumbeii. Specialitatea sa sunt concursurile de fond și maraton, categorii la care a obținut și cele mai importante premii naționale din palmaresul său. După sezonul 2019, Florin Petrache mai poate adăuga pe lista sa de realizări columbofile două premii foarte importante: locurile 2 și 4 Gold Național.

La ediția din 2019 a Clubului Gold, Florin Petrache a avut o prestație foarte consistentă. El a ocupat al doilea loc în clasament, grație femelei RO-18-9008795, dar și a patra treaptă a aceluiași clasament, cu porumbelul RO-18- 9008761, de data aceasta fiind vorba despre un mascul. Prin urmare, Florin Petrache a intrat în posesia a două premii naționale Gold, făcându-și loc pe lista celor care au câștigat premii în această competiție.

Un numitor comun: porumbei de calitate

Având în vedere numărul foarte mare de tineri zburători care s-au luptat în 2019 pentru unul dintre premiile Gold, fără discuții că porumbeii aflați pe primele locuri ale clasamentului național sunt păsări de foarte mare calitate. Însă, în cazul porumbeilor câștigători ai crescătorului Florin Petrache, vorbim de porumbei de calitate care provin din alți porumbei emblematici din crescătoria sa. „Porumbelul de pe locul al doilea în Club Gold, femela RO-18-9008795, este o nepoata a femelei ,,Miss Olympiade”, care a obținut rezultate deosebite la categoria Fond, participând în 2014 la Cupa Europei de la Dortmund la această categorie și la Olimpiada de la Budapesta din 2015, tot la Fond. În partea tatălui regăsim campionul national la As Fond Tineret din 2010, pe care eu îl am de la Georgică Hițu. Sintagma ,,așchia nu sare departe de trunchi” este valabilă și în cazul acestei femele, care, pe lângă premiul de la Gold, a mai ocupat în Campionatul Național locul 2 Național As Fond Tineret 2019. Cel de al doilea porumbel cu care am reușit să câștigă un premiu Gold, cel de pe locul al patrulea, provine, la rându-i, din familii consacrate de Fond. În sezonul 2019, masculul RO-18- 9008761 a avut următoarele clasări: 6 Losice, 688 km, 2.562 porumbei; 7 Losice, 688 km, 9.356 porumbei; 41 Losice, 688 km, 2.173 porumbei. Femela de pe locul al doilea a fost concurată doar la văduvie, tot sezonul, fără prea multe metode de extramotivare. În schimb, masculul de pe locul al patrulea a fost concurat numai la natural, poziția de cuib preferată de el fiind pe pui mare sau ouă de șapte zile”, a declarat Florin Petrache.

Florin Petrache: „Înființarea Clubului Gold a fost o idee foarte bună, de care columbofilii aveau nevoie”

Florin Petrache este tipul de crescător pentru care Clubul Gold este o competiție aparte. Și prin faptul că oferă posibilitatea să fie câștigate mai multe premii importante, dar și prin competiția foarte ridicată pe care o presupune, Clubul Gold este pentru columbofilul moldovean un obiectiv important în fiecare sezon. „Înființarea Clubului Gold a fost o idee foarte bună, de care columbofilii aveau nevoie. Forma de premiere regăsită în acest proiect răsplătește pe măsură munca și intuiția acelora dinte noi care aleg să participe la acest gen de competiție. Nu în ultimul rând, acordarea insignelor din aur de la Clubul Gold, oferite primilor trei câștigători, este, de asemenea, o inițiativă de lăudat, fiind o distincție care cred că ne onorează pe fiecare dintre noi. Important din toate punctele de vedere este ca regulamentul să nu mai sufere modificări, pentru că acest lucru poate dăuna competiţiei. Premiile câștigate în 2019 sunt destul de consistente, o parte din valoarea acestora fiind deja reinvestită pentru achiziționarea altor inele Gold, cu care să concurez în 2021. Recomand colegilor columbofili să participe la aceasta competiție. Din experiență, pot să vă confirm că achiziția unui număr mai mare de inele Gold atrage de la sine mai multe șanse de reușită”, a adăugat Florin Petrache.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO