Comitetutului Director al FNCPR, ultimele decizii în ceea ce priveşte campionatul naţional

Comitetul Director al Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România a fost convocat în ședință on-line, la solicitarea președintelui Federației Naționale, Marius Tunduc, pentru a decide asupra celor mai importante aspecte care privesc campionatul național columbofil în această perioadă. La final, hotărârile au fost transmise printr-un comunicat publicat pe site-ul oficial al Federației.

La ședința Comitetului Director al Federației Naționale au participat Marius Tunduc, în calitate de președinte, Florin Bilan, Florin Gătejescu, Sorin Zamfir, Alexandru Huzu, Viorel Dragomir, Daniel Pop, Dorel Badea, Filip Vladi, Răzvan Șipoteanu, Cătălin Ormenișan și Constantin Tănase. Principalele subiecte discutate au fost în legătură directă cu organizarea campionatului național columbofil în perioada imediat următoare datei de 15 mai, când se preconizează că va fi ridicată starea de urgență de pe teritoriul României. În urma discuțiilor, au fost adoptate următoarele decizii:

„1. Concursurile aferente sezonului vor putea fi organizate doar din 20 mai, bineînțeles sub rezerva evoluției pandemiei Covid19 și a deciziilor autorităților.

  1. Concursurile de fond se pot organiza din 20 iunie, iar datele Etapelor Naționale vor fi: 17-18 iulie și 7-8 august.
  2. Asociațiile pot organiza etapele în orice zi din săptămână, cu condiția respectării numărului de etape (weekend-uri) conform RNS. Totodată, asociațiile pot începe pe oricare dintre planuri (A sau B), și pot schimba etapele în funcție de situația întâmpinată de fiecare.
  3. În data de 16 mai, după ridicarea carantinei, FNCPR va prezenta condițiile de îmbarcare raportate la Covid19.
  4. Până la data de 10 mai, orele 20, asociațiile își vor activa membrii, introducând datele membrilor noi și bifând unde este necesară legitimație. Ulterior, pe 11 mai se va da comandă pentru legitimațiile noi.
  5. În funcție de evoluția Covid19, Gala Campionilor (pentru cursele cu maturii) poate fi organizată la Oradea pe 1 octombrie 2020, alături de premierea Campionatului Mondial cu Puii, organizat anul acesta la Arad. Decizia finală se va lua în luna august. În această situație, Expoziția Națională se va organiza în iarnă, dacă situația epidemiologică o va permite, împreună poate cu Gala Naționalelor. Toate aceste modificări vor fi evaluate în funcția de provocarea cu care ne confruntăm în prezent”.

Bineînțeles, așa cum este specificat și în comunicat, startul etapelor depinde direct de cum va evolua în perioada următoare această pandemie și de deciziile autorităților. Însă, dacă după data de 15 mai nu ne vom mai afla în stare națională de urgență, concursurile cu porumbeii pot începe imediat după data de 20 mai. Asociațiile au libertatea de a decide singure atât planul pe care vor concura, cât și intervalul de timp dintre etape, însă cu respectarea prevederilor Regulamentului Național Columbofil. Prin urmare, noul cadru pentru organizarea campionatului columbofil a fost creat. Mai rămâne să sperăm că pandemia COVID-19 va involua până și după data de 15 mai, astfel încât să poată fi organizate etape cât mai multe și, de ce nu, inclusiv peste graniță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO