Licitația caritabilă a FNCPR la final: 73.750 lei strânşi şi donaţi Fundaţiei „Prețuiește viața”

Solidară cu toți cei afectați de pandemia declanșată de virusul COVID-19, Federația Națională a Crescătorilor de Porumbei din România, cu participarea și colaborarea lăudabile ale multor crescători români și străini, a dus cu bine până la final cel mai amplu demers caritabil în care a fost implicată: Licitația caritabilă „Învingem COVID-19 împreună”! Au fost organizate 11 părți, fiind disponibili 125 porumbei, iar la final, suma cumulată a fost de 73.750 lei.

Licitația caritabilă „Învingem COVID-19 împreună” a început la inițiativa lui Marius Boboc, un columbofil român stabilit în Belgia. Cu implicarea totală a conducerii Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România, s-a apelat la columbofilii români cu rezultate de top național, dar și la crescători importanți din țări cu tradiție columbofilă foarte bogată. De la bun început s-a stabilit ca banii acumulați în urma vânzării porumbeilor să fie redirecționați către fundația caritabilă „Prețuiește viața”, coordonată de Andreea Marin. Prin intermediul acestei fundații au fost ajutate unitățile medicale implicate în tratarea bolnavilor de COVID-19 și au fost sprijinite persoanele afectate. „Mulțumesc mult prietenilor mei columbofili! Este a doua donație către fundația „Prețuiește viața”, care chiar astăzi derulează cel de-al șaselea convoi umanitar. De această dată, ajutoarele noastre se îndreaptă către 19 orașe din țară, către cinci spitale și un centru de îngrijire a vârstnicilor și oamenilor cu dizabilități”, a scris Andreea Marin într-o postare pe pagina sa de socializare.

Campioni și la fapte bune

Sprijinirea luptei împotriva Noului Coronavirus cu o asemenea sumă nu ar fi fost posibilă fără receptivitatea și deschiderea columbofililor români și nu numai. Aici trebuie incluși atât crescătorii care au donat porumbei, de fiecare dată fiind vorba de pui reproduși din cei mai de seamă porumbei ai crescătoriei lor, dar și columbofilii care au achiziționat acești porumbei. Nu degeaba licitația caritabilă s-a numit „Învingem COVID-19 împreună”, pentru că împreună, columbofilii au reușit să doneze o sumă uriașă și să sprijine astfel pe cei care luptă cu pandemia și pe cei deja afectați. De peste granițe, nume importante au luat parte la licitația caritabilă a Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România, demonstrând astfel că poartă o prețuire aparte columbofililor din România. Aici, trebuie să îi amintim pe Wim Muller, Jacky de Bruine, Dr. de Weerd, Markus Sollner, Guy Baerts, AndrePaulssen, Jos Thone, Team Vollebregt, Machiel Buijck, H.&E-J. Eijerkamp, Theo Rutten etc. „Licitația Caritabilă „Învingem COVID-19 împreună” este cel mai important demers caritabil în care a fost implicată Federația noastră, iar suma pe care am reușit să o donăm fundației „Prețuiește viața”, al cărui coordonator este prietena noastră Andreea Marin, este una fără precedent. Ne bucurăm enorm că am reușit să aducem și noi aportul nostru în această luptă comună și să punem umărul la stoparea acestei pandemii, care vedem câte probleme ne creează tuturor. Mulțumesc nespus crescătorilor români care au răspuns solicitării noastre și au donat porumbei, dar și celor care au cumpărat acești porumbei. Mulțumim și columbofililor străini care au sprijinit demersul nostru și care au arătat astfel că ne consideră foarte apropiați. Sperăm cu toții ca virusul COVID-19 să ne lase cât mai repede în pace și să ne putem relua viețile înapoi, iar noi, columbofilii, să ne bucurăm din nou de pasiunea noastră”, a declarat Marius Tunduc (foto dreapta), președintele Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România.

Columbofilii români, bucuroși că au putut ajuta

Mulți dintre porumbeii oferiți de columbofilii români s-au vândut pentru sume considerabile. De exemplu, pentru porumbeii oferiți de Ovidiu Maftei, în prima și a doua parte a licitației caritabile, s-au oferit două dintre cele mai mari sume din toată licitația, 2.100 lei pentru porumbelul din prima partea a licitației, și 2.600 de lei, pentru porumbelul din a doua parte a licitației. Porumbelul oferit de doljenul George Vochin pentru partea a cincea a licitației, reprodus din masculul care a câștigat locurile 2 Național As Maraton Maturi și 3 Național Maraton Maturi în 2016, s-a vândut pentru suma de 2.500 de lei. Iulian Mălinche a donat un pui reprodus din femela care a ocupat locul 9 la Cupa Europei de anul acesta, porumbel care s-a vândut pentru suma de 1.900 de lei. „Sigur că am fost de acord să particip la această licitație caritabilă și mă bucur că porumbelul s-a vândut pentru o sumă importantă. El a ajuns deja la noul proprietar, care mi-a spus că este foarte mulțumit de achiziție și de felul în care porumbelul se prezintă. Este un moment dificil pentru noi toți și cred că este important ca fiecare să ajute așa cum poate”, a declarat Iulian Mălinche. De asemenea, pentru porumbeii oferiți de Bogdan Ciobanu, George Nicola și Gheorghe Grosu s-au licitat sume de ordinul zecilor de mii de lei. „Momentele ca această pandemie sunt cele în care trebuie să arătăm că suntem solidari și să ajutăm fiecare cum putem. Eu am participat cu drag și mă bucur că s-a obținut o sumă destul de mare. Am luat legătura cu câștigătorul bonului. Este un crescător care a mai achiziționat și în trecut porumbei de la mine și care e foarte mulțumit de ei. Urmează ca după ce seria a treia de pui va crește să îi trimit porumbelul și sper să îi aducă multe bucurii câștigătorului”, a declarat Bogdan Ciobanu.

Așadar, licitația caritabilă „Învingem COVID-19 împreună” s-a finalizat, după încheierea celei de a 11-a părți. Suma totală acumulată, de peste 70.000 de lei, este una foarte importantă și care cu siguranță va fi folositoare celor greu încercați de pandemia creată de COVID-19. Columbofilii implicați, într-un fel sau altul, în această licitație merită toate aprecierile, iar sentimentul predominant este că lumea columbofilă românească și-a adus aportul său în ceea ce reprezintă încercarea de a opri o pandemie care face nenumărate victime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO