Provinciile Muntenia și Oltenia dau startul sezonului 2020

După o perioadă lungă de așteptare și trei săptămâni de întârziere, cele mai multe asociații columbofile din provinciile Muntenia și Oltenia vor începe sezonul 2020 weekendul viitor. Pentru că șansele sunt foarte mari ca frontierele țărilor să fie deschise în curând, reprezentanții asociațiilor au optat pentru planul inițial de concursuri, cu etape de fond și maraton. În funcție de situație, prima etapă oficială va avea loc pe 23 sau 24 mai.

Prilejul oferit de adoptarea stării de alertă la nivel național, care asigură un context mai puțin restrictiv decât starea de urgență, a fost folosit la maxim de reprezentanții asociațiilor columbofile. În cele mai multe dintre cazuri, la sfârșitul acestei săptămâni și în zilele următoare sunt programate primele antrenamente, urmând ca prima etapă oficială să se desfășoare pe 23 sau 24 mai.

Două dintre asociațiile care încep sezonul weekendul viitor sunt Argeș și Olt

Asociațiile Columbofile Argeș și Olt vor da startul pentru sezonul 2020 la sfârșitul săptămânii viitoare, când în ambele grupări columbofile va avea loc prima etapă. Dacă la Argeș în acest weekend va avea loc primul antrenament cu mașina asociației, Asociația Olt a organizat deja primul antrenament al sezonului, care s-a desfășurat fără probleme. „Azi am avut deja primul antrenament, duminică va fi probabil al doilea și, în cursul săptămânii viitoare, al treilea antrenament. Pentru a recupera din timpul pierdut, am hotărât la nivel de asociație ca ultimul antrenament, al patrulea, să fie considerat concurs. Dacă totul va decurge conform așteptărilor și vremea ne va permite, pe 24/25 mai o să avem primul concurs”, a precizat Remus Cernătoiu, președintele Asociației Columbofile Olt (foto dreapta). Trebuie precizat că ambele asociații au optat pentru folosirea planului de concursuri stabilit în iarnă.

Tot pe 24 mai va avea loc și primul concurs al Asociației Prahova

La fel ca marea majoritate a asociațiilor din țară, și asociațiile columbofile din Muntenia vor începe sezonul în weekendul 23-24 mai. Columbofilii din Prahova vor efectua primul antrenament al anului sâmbătă dimineața, pe 16 mai, pe 19 sau 20 mai, în funcție și de starea vremii, va avea loc al doilea antrenament și, cel mai probabil, pe 24 mai va fi prima etapă oficială din 2020. „Mâine seară o să angajăm pentru primul antrenament, cu lansare duminică, marți sau miercuri vom avea al doilea antrenament, iar duminica viitoare vom avea primul concurs. Mergem cu planul inițial și când vom ajunge la graniță, dacă nu ni se va permite să ieșim în Bulgaria, o să vedem atunci ce este de făcut. În primele trei săptămâni ale sezonului, dacă ne va permite și vremea, o să avem etape duminica și miercurea”, a explicat Florin Bilan, președintele Asociației Columbofile Prahova (foto stânga).

Pregătiți pentru startul sezonului sunt și crescătorii din București și Dâmbovița

În Asociațiile București și Dâmbovița, prima etapă a fost fixată tot pentru 23/24 mai. Ca și în cazul crescătorilor din Prahova, columbofilii bucureșteni au optat pentru un start accelerat de sezon, cu două etape pe săptămână. „Noi sperăm să începem sezonul pe 23 mai, când vom avea primul concurs. Al doilea concurs va fi pe 27 mai, iar pe 31 mai vom avea deja a treia etapă. Facem tot posibilul ca îmbarcările să se desfășoare respectând toate recomandările autorităților și ale conducerii Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România și sperăm să nu întâmpinăm niciun fel de dificultate”, a declarat Cosmin Dobre, președintele Asociației Columbofile București. De partea cealaltă, la Dâmbovița, sezonul va începe pe 24 mai. Din cele cinci cluburi ale asociației, două vor avea doar antrenamente în țară, iar celelalte trei vor avea concursuri în protocol cu crescătorii din Ilfov. „Ne dorim să începem pe 24 mai și să facem etapele din planul propus la început. Sperăm să se poată trece granița în Moldova, pentru că noi avem opt concursuri cu lansare de pe teritoriul Republicii Moldova. Dacă cumva nu se va putea ieși în timp util, am fost prevăzători și vom merge pe planul de rezervă, cu etape în țară, cu lansare din provincia Moldova. Este adevărat că șansele ca granițele să se deschidă sunt foarte mari, dar nu vrem să ne facem speranțe până la proba contrarie. Noi facem tot posibilul să ieșim, dar dacă nu ni se va permite, o să trecem pe planul de rezervă”, a explicat Alexandru Drăghici, preșesintele Asociației Columbofile Dâmbovița (foto dreapta).

Așadar, cele mai multe din asociațiile din provinciile Oltenia și Muntenia vor începe concursurile peste aproximativ 10 zile, în perioada următoare organizând antrenamente cu mașina de transport. Chiar și cu această întârziere de trei săptămâni, sezonul 2020 nu este deloc compromis și putem observa un act de curaj al crescătorilor din multe asociații, care vor avea câte două concursuri pe săptămână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO