Bihor: primul concurs oficial din 2020 a avut loc azi!

Primul concurs oficial din sezonul 2020 a avut loc azi, 20 mai, și s-a desfășurat în Asociația Columbofilă Bihor. Astfel, columbofilii bihoreni sunt cei care au dat startul, în adevăratul sens al cuvântului, mult-așteptatului sezon 2020, demonstrând că și în acest an o să avem parte de concursuri cu porumbei.

După ce la sfârșitul săptămânii trecute reprezentanții Asociației Columbofile Bihor au efectuat primul antrenament din Ungaria, trecând fără probleme frontiera, tot columbofilii bihoreni sunt și cei care au avut parte de primul concurs din acest an. Etapa a avut loc miercuri, 20 mai, cei peste 5.900 de porumbei fiind lansați din localitatea Mezokovesd din Ungaria. Deși vremea a pus mai multe probleme organizatorilor, lansarea fiind întârziată până la ora 12:45, se preconizează că porumbeii au sosit în proporție de peste 95%. În clasamentul sosirilor live, locul 1 este ocupat de tandemul Zbirce + Ciuciu, iar viteza porumbelului clasat pe primul loc este de peste 1.314 m/min, ceea ce reprezintă o viteză normală pentru un concurs de distanță scurtă. „Ne bucurăm că, așa cum am fost prima asociație care am încercat și am reușit să trecem granița în Ungaria la antrenamentul de săptămâna trecută, și acum suntem asociația care organizăm primul concurs. Am spart gheața și sperăm să fie de bun augur. Am trecut pentru a doua oară frontiera în Ungaria, fără probleme, în condițiile în care, le-am explicat și colegilor președinți de asociații, la îmbarcare am respectat cu strictețe măsurile impuse de autorități, adică am purtat măști, am păstrat distanța socială, am avut comisii formate din doar doi oameni. În toate cele cinci cluburi din Bihor lucrurile s-au desfășurat fără nicio problemă. Sâmbătă vom îmbarca pentru cea de a doua etapă, de la 160 de km, și cred că sunt premize pentru a avea un sezon reușit, chiar dacă trecem prin vremuri tulburi. Urez mult succes tuturor colegilor din țară în sezonul care ne stă în față, unul plin de provocări, în care va depinde de noi dacă vom ști să ne adaptăm la condițiile vieții actuale și să reușim să conviețuim în condiții de siguranță”, a declarat Marius Tunduc, președintele Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România și al Asociației Columbofile Bihor.

Cu alte cuvinte, „zarurile” pentru sezonul 2020 au fost aruncate. Așa cum s-a reușit la Bihor, trebuie să se reușească și în celelalte asociații columbofile din țară, bineînțeles, cu respectarea recomandărilor și măsurile comunicate de autorități. Primul concurs desfășurat azi la Bihor este un pas uriaș pentru columbofilii din România în acest an dificil și o dovadă că lucrurile pot reveni la normal ușor, ușor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO