Sezonul 2020 a debutat și la Arad

Joi, 21 mai, s-a desfășurat prima etapă a sezonului 2020 în Asociația Columbofilă Arad. A fost o etapă cu lansare tot de pe teritoriul Ungariei, procedurile de îmbarcare, transportul și lansarea porumbeilor făcându-se fără niciun fel de problemă. Concursul a fost unul foarte reușit, iar duminică a fost programată îmbarcarea pentru etapa a doua.

Asociația Columbofilă Arad a început sezonul 2020 joi, cu o primă etapă de 120-180 de km. Conform rutei de zbor, porumbeii au fost lansați din Ungaria, iar delegații nu au întâmpinat nicio dificultate în a trece frontiera și pe traseul până la locul de lansare. Pentru această primă etapă au fost angajați 8.235 de porumbei, participând 118 crescători. Lansarea porumbeilor s-a făcut la ora 06:25, peste 95% din porumbei sosind deja în crescătorii. În clasamentul sosirilor live, Daniel Mos ocupă primele cinci locuri, viteza primilor porumbei depășind 1.500 m/min. „Pentru crescătorii arădeni, sezonul 2020 a debutat azi. Crescătorii au avut între 120 și 180 de km, dat fiind faptul că este primul concurs. Am lansat imediat ce timpul ne-a permis și putem spune că a fost o etapă deosebit de reușită și că am început sezonul cu dreptul. Aproape toți porumbeii sunt sosiți acasă, iar viteza de peste 1.500 de m/minut a primilor porumbei sosiți arată că a fost un concurs reușit. Din punct de vedere al organizării nu am avut nicio problemă. La îmbarcare am respectat tot ceea ce este prevăzut în protocolul pus la dispoziție de Federația Națională a Crescătorilor de Porumbei din România. Toți columbofilii au purtat măști, am avut la dispoziție dezinfectant și am păstrat distanța necesară. La trecerea frontierei nu ni s-a cerut niciun document suplimentar. Ne pregătim ca duminică să îmbarcăm pentru al doilea concurs, la care estimăm că vor participa peste 8.000 de porumbei”, a declarat Daniel Marta, președintele Asociației Columbofile Arad (foto dreapta).

Astfel, Asociația Columbofilă Arad este a doua grupare columbofilă, după Bihor, care organizează o primă etapă oficială în complicatul an 2020. Așa cum au precizat și reprezentanții altor asociații columbofile județene este posibil, dacă vremea va permite, ca în acest weekend să mai avem și alte etape de debut, în ciuda dificultăților pe care le-a creat și încă le creează pandemia de Covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO