Gorj: Cristian Gengiu, „recidivează” și în 2020 cu un nou loc I pe lansare

Asociația columbofilă Gorj a fost printre primele grupări columbofile care au început sezonul 2020. Concursul de debut a fost organizat sâmbăta trecută, pe 23 mai, iar ca locație de lansare a fost ales oraşul Târgoviște. Peste 6.500 de porumbei au fost angajați, iar locul 1 pe lansare, cu un avans considerabil pentru un concurs de viteză, 4 minute, a fost câștigat de Cristian Gengiu din Turceni. La crescători, cel mai bun coeficient a fost realizat de Ovidiu Geagu din aceeași localitate.

Pentru primul concurs din 2020 organizat la Gorj au fost angajați 6.724 de porumbei și au participat 162 de columbofili. Lansarea porumbeilor a avut loc la ora 07:00, iar concursul a presupus distanțe de peste 150 de km pentru toți columbofilii din asociație.

Cristian Gengiu își trece în cont un nou loc 1 pe lansare

Obișnuit cu performanțele columbofile, Cristian Gengiu, membru al clubului Turceni, a început perfect acest sezon. El a câștigat un nou loc 1 pe lansare la acestă etapă, cu ajutorul femelei 0447019, reprodusă în 2019. Tânăra speranță a lui Cristian Gengiu a ajuns în crescătorie, după ce a zburat 169 de km, la ora 09:01:55, iar viteza medie cu care s-a deplasat pe toată distanța concursului a fost de 1390.41 m/min. La aceeași etapă foarte bună pentru columbofilul din Turceni, Cristian Gengiu a mai câștigat și locul al treilea la crescători, cu 26 de porumbei clasați din 41 angajați. „În realitate, femela a ajuns acasă la ora 08:57, dar am avut probleme cu antenele de la ceas, din cauza faptului că erau prea apropiate una de cealaltă. Chiar și următorii porumbei au fost constatți mai târziu decât au ajuns, pentru că a durat până am remediat problema. Cred că obțineam locurile 1, 2 și 3 pe lansare dacă nu aveam aceste probleme. Ca origini, femela este de maraton. Este consangvină, fiind scoasă dintr-o împerechere mătușă-nepot. Acești porumbei din care este reprodusă femela au fost luați de la un prieten din Filiași, niște porumbei destul de vechi, cu origini de Wegen și Van der Poel. Foarte bine a venit la această etapă și fratele ei, reprodus în 2018. Este un mascul care anul trecut, ca tânăr, a realizat norma la Maraton Grand Prix, cu două etape naționale de maraton clasate. Tot acest mascul, anul trecut, a pierdut la limită norma la As Naționat în 2019, clasând doar nouă etape. Cel mai probabil, ar fi fost locul al doilea pe județ. O altă soră a lor, concurată de un prieten, la aceeași etapă s-a clasat pe locul 18. Porumbeii sunt la natural, pentru că eu doar așa joc. Femela care a câștigat locul 1 pe lansare avea ouă de două zile la îmbarcare”, a detaliat Cristian Gengiu.
Tot din clubul Turceni este și columbofilulul care s-a impus la această etapă în clasamentul crescătorilor. Ovidiu Geagu a participat la etapa de la Târgoviște cu 36 de porumbei. Dintre aceștia, nu mai puțin de 22 au ocupat un loc în clasamentul general. Primul și al treilea porumbel sosiți în crescătoria lui Ovidiu Geagu au fost nominalizați pentru echipă, cei doi clasându-se pe locurile 5 și, respectiv, 10. Coeficientul acumulat de cei doi, cu care Ovidiu Geagu s-a clasat pe locul 1 din 162 de columbofili, a fost de doar 2,23 puncte de penalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO