Argeș: Giuliano Rădulescu câștigă primul loc pe lansare

Săptămâna trecută, pe 24 mai, a avut loc debutul de sezon în Asociația Columbofilă Argeș, cu o etapă de proporții considerabile. Mai bine de 11.000 de porumbei au fost lansați la acest concurs, primul loc revenindu-i crescătorului Giuliano Rădulescu. În clasamentul la fel de important al crescătorilor, cel mai bun dintre cei 218 columbofili care au participat a fost Iulian Anghel.

Pogoanele (aproximativ 140-180 km) a fost concursul cu care a debutat sezonul 2020 în Asociația Columbofilă Argeș. Etapa a presupus un numeric important de porumbei, 11.309, și 218 crescători. Eliberarea porumbeilor s-a făcut la ora 06:00 și, așa cum aminteam, locul 1 pe lansare a fost câștigat de Giuliano Rădulescu din localitatea Costești.

Giuliano Rădulescu începe perfect sezonul 2020

Giuliano Rădulescu concurează de doi ani ca membru al Federației Naționale a Crescătorilor de Porumbei din România, după ce, timp de aproape 10 ani, a fost unul dintre cei mai buni columbofili din UCPR. Din cauza unor probleme de natură personală, sezonul 2019 a fost unul scurt pentru Giuliano Rădulescu, concurând doar la patru etape. A revenit însă în forță în acest an, câștigând locul 1 pe lansare la primul concurs. Masculul câștigător, RO-16- 0024917 a fost protagonistul și altor concursuri foarte bune, câștigând și în trecut un alt loc 1 pe lansare. De data aceasta a sosit în crescătorie la ora 07:55:29, parcurgând cei 168 de km ai etapei cu viteza medie de 1454.96 m/min. Columbofilul argeșean a participat cu 101 porumbei la acest prim concurs al anului competițional, clasând nu mai puțin de 68 dintre acești, dintre care 9 porumbei în primii 50 pe lansare. Cu acest procent foarte bun, Giuliano Rădulescu se clasează pe locul al cincilea la crescători. „Concurez cam toate categoriile, iar ca familii de porumbei am din ceea ce este actual. Concurez la văduvie, cu ambele sexe angajate la concursuri. Masculul care a câștigat locul 1 la această etapă este din cei mai buni porumbei ai mei. A avut o semisoră vicecampioană națională la UCPR, porumbei care au câștigat foarte multe locuri de 1 la diferite concursuri. Nu vreau să exagerez, dar cred că am câștigat aproximativ 30 de locuri de 1 cu porumbeii din această familie. Masculul a mai câștigat în anul și în 2018 locul 1 la o etapă, în 2018 a clasat 13 etape din 14 angajări, ceea ce înseamnă că acest rezultat nu este o întâmplare”, a explicat Giuliano Rădulescu.

De partea cealaltă, la crescători, locul 1 a fost câștigat de Iulian Anghel. Din cei 67 de porumbei pe care Iulian Anghel i-a angajat la acest concurs, 40 au prins un loc în clasament. Primul porumbel din echipă s-a clasat pe locul al treilea pe lansare, iar următorul a ocupat locul 28. Cele două clasări foarte bune ale primilor doi porumbei din echipă l-au ajutat pe Iulian Anghel să aibă un coeficient de doar 2,75 puncte de penalizare și să realizeze primul rezultat important din acest sezon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO