Alexandru Otvos și Cătălin Sandu câștigă concursurile organizate de Bistrița Năsăud și Giurgiu

În a doua zi a lunii iunie a avut loc al treilea concurs din acest an competițional organizat în Asociația columbofilă Bistrița Năsăud. Etapa a depășit ușor distanța de 200 de km pentru toți columbofilii care au participat, localitatea de lansare fiind Hajduboszormeny din Ungaria. Laureatul concursului a fost Alexandru Otvos, din Lechința, cel care a reușit să câștige locul întâi pe lansare. La crescători, cel mai bun punctaj a fost obținut de Marian Hangan din localitatea Beclean. Câteva zile mai târziu, pe 07 iunie, a avut loc al treilea concurs și în Asociațiile Ilfov, Giurgiu și Dâmbovița, care concurează pe un protocol comun. Concursul, cu lansare din localitatea Oancea, a fost câștigat de Cătălin Sandu din Chitila, iar la crescători a câștigat Marian Matei, din Trestieni, județul Giugiu.

Pentru etapa de la Hajduboszormeny au fost angajați 4.274 de porumbei și au participat 128 de crescători. La ora 07:10 porumbeii au fost eliberați, ajungând în crescătorii cu viteze destul de mari. O femelă, concurată de Alexandru Otvos, a reușit să devanseze întreaga concurență, câștigând astfel locul 1 pe lansare.

Alexandru Otvos, primul rezultat important din sezonul actual

La al treilea concurs din sezonul în curs, Alexandru Otvos a angajat 48 de porumbei, concurați la văduvie. Femela sa, cu seria RO-17-0265862, a fost cel mai bun porumbel al etapei, câștigând locul 1 în clasamentul general al concursului. Femela a străbătut cei 221 de km de la locul de lansare până în crescătorie cu viteza medie de 1444.54 m/min, fiind înregistrată în ceas la ora 09:42:16. „Concurez porumbeii din anul 2004, categoria preferată fiind Fondul. Pot să spun că îmi place și categoria General, dar etapele de fond sunt prioritare. Porumbeii sunt concurați la văduvie, la concursuri participând și femelele, și masculii. Despre femela care a câștigat locul 1 la această etapă pot spune că a realizat acum primul ei rezultat important. Este reprodusă din porumbei de la colegul meu de asociației, Ciprian Pop. A concurat destul de bine și în sezoanele trecute, cu norme îndeplinite, dar fără a ieși în evidență. Deocamdată, porumbeii se antrenează doar în jurul crescătoriei. Încă nu i-am dus cu mașina, dar probabil că în apropierea etapelor de fond le voi face și câteva antrenamente individuale”, a precizat Alexandru Otvos (foto dreapta). La crescători, etapa de la Bistrița Năsăud a fost câștigată de Marian Hangan. Primii doi porumbei sosiți în crescătoria sa, clasați pe locurile 6 și 49, au fost nominalizați și pentru echipă. Punctajul obținut de ei a fost suficient de mic astfel încât Marian Hangan să câștige locul 1 împotriva a 127 de columbofili.

Cătălin Sandu câștigă un nou loc 1 pe lansare

Pentru a avea parte de o competiție mai puternică în acest sezon, mai multe cluburi din asociațiile Ilfov, Giurgiu și Dâmbovița au pus bazele unui protocol. Astfel, la prima etapă au angajat împreună un numeric de peste 10.400 de porumbei, cu mult mai mult decât dacă ar fi concurat separat. Pe 07 iunie a avut loc concursul cu numărul trei, organizat sub tutela Asociației Giugiu, la care au fost angajați 9.225 de porumbei și au participat 185 de columbofili. Porumbeii au fost lansați la ora 07:20 din localitatea Oancea, județul Galați, iar locul 1 pe lansare a fost câștigat de Cătălin Sandu, președintele Asociației Ilfov. Câștigătoare, și de această dată, este tot o femelă, RO-18-0000226, care a atins viteza medie de 1581.97 m/min. „După rezultatul foarte bun de la etapa a doua, la care am reușit să câștig primele patru locuri pe lansare și locul 1 la crescători, am reușit să confirm și la concursul de la Oancea. Femela care a câștigat acest concurs a concurat bine încă de pui, când a reușit să fie locul 2 la etapa derby. A avut și anul trecut un loc 1 pe lansare, la penultima etapă a sezonului, iar acum a repetat aceeași performanță. Porumbeii sunt văduvi și deocamdată nu se văd înainte de îmbarcare, iar ca parte din pregătire, pot să spun că între etape fac mai multe antrenamente cu mașina de la distanța de 60 de km”, a declarat Cătălin Sandu.

Marian Matei a fost crescătorul care a reușit să câștige cel de al doilea loc 1, respectiv cel din clasamentul crescătorilor, cu primii doi porumbei din echipă clasați pe locurile 6 și 40, și cu 27 de porumbei clasați din 51 angajați.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO