Debut spectaculos de sezon pentru tandemul bucureștean Stănescu+Dobre

Tandemul Stănescu+Dobre din capitală a început sezonul curent, am putea spune, în stilul caracteristic. Cei doi columbofili au câștigat două dintre cele patru concursuri organizate până acum de Asociația Columbofilă București, făcând dovada faptului că rămân unii dintre cei mai puternici concurenți din București pentru primele două categorii ale Campionatului național.

De la startul sezonului, columbofilii din București au ales să concureze pe două planuri de zbor, împărțindu-se, din punct de vedere geografic, oarecum pe jumătate. Şase cluburi din Asociația București (Ghencea, Rândunica, Rapid, Traian Nițescu, Triumf, Voluntari) au ales ca rută de zbor provincia Moldova. Până în momentul de față ei au organizat deja patru concursuri, primul și al patrulea fiind câștigate autoritar de tandemul Stănescu+Dobre.

Tandemul Stănescu+Dobre câștigă locurile 1 și 2 din 6.702 porumbei la prima etapă

La primul concurs din acest an, desfășurat pe 24 mai, porumbeii au fost lansați din localitatea Focșani. Au fost îmbarcați 6.702 porumbei și au participat 149 de crescători. Porumbeii au fost eliberați la ora 07:20, iar primele sosiri au fost anunțate după aproximativ două ore de zbor. Tandemul Stănescu și Dobre, câștigătorii locurile 1 și 2 pe lansare și locul 2 la crescători la această etapă, au angajat 131 de porumbei. Primii doi sosiți în crescătoria columbofililor din București au fost doi masculi de 2018. Cei doi masculi au ajuns în același timp (09:26:32/33), fiind constatți la diferență de doar o secundă, și, cu o viteză medie de 1251.44 m/min., respectiv, 1251.24 m/min., au câștigat primele două locuri pe lansare. Întregul concurs a fost unul foarte bun pentru tandemul Stănescu+Dobre. În afară de porumbeii de pe locurile 1 și 2, alți trei porumbei s-au clasat în primii 15 pe lansare (locurile 11, 14 și 15), în total clasând 70 de porumbei din cei 131 angajați.

A patra etapă, un nou succes pentru crescătoria Stănescu+Dobre

După ce a câștigat primul concurs din acest an, tandemul Stănescu+Dobre a repetat isprava și la a patra etapă a sezonului. Concursul, cu lansare din localitatea Moșna, județul Iași, a avut loc pe 07 iunie. Concurența a fost una puternică și de această dată, participând 6.101 porumbei și 153 de crescători. Pentru tandemul Stănescu+Dobre, concursul de la Moșna a fost mai mult decât reușit. Porumbeii lor au concurat admirabil, astfel că au câștigat locurile 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 pe lansare. „Porumbeii de viteză și demifond sunt jucați la văduvie. Anul acesta i-am separat cu două săptămâni înainte de prima etapă. Odată început sezonul, sunt duși la două-trei antrenamente cu mașina în timpul săptămânii, iar pentru un plus de motivație, îi lăsăm să se vadă înainte de îmbarcare. Câștigând două din cele patru concursuri de până acum, începutul de sezon este unul foarte promițător. Este o mare realizare să câștigi etape în concurența care există la București, ceea ce ne aduce un plus de satisfacție. Ne bucură și faptul că femela noastră campionă națională și europeană, celebra „300”, începe să devină o foarte bună reproducătoare. La etapa a patra, primul și al șaselea porumbei din concurs sunt fiii ei. A venit foarte bine inclusiv unul dintre nepoții ei, ceea ce ne demonstrează că este o foarte bună reproducătoare”, a declarat Cosmin Dobre.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO