Sibiu: Florin Savu obţine primele trei locuri pe lansare la a treia etapă

În urmă cu câteva zile, pe 06 iunie, Asociația Columbofilă Sibiu a organizat al treilea concurs al anului competițional 2020. Porumbeii au fost lansați din localitatea Zahony din Ungaria, pentru un concurs cu distanța medie de peste 300 de km pentru toți columbofilii participanți. Câștigătorul concursului a fost Florin Savu, din Mediaș, care a ocupat primele trei locuri în clasamentul pe lansare, iar cel mai bun dintre crescători a fost Vasile Morar, din Sibiu.

Forțați de vremea nefavorabilă, columbofilii din Sibiu au hotărât să organizeze săptămâna trecută primul concurs de viteză-demifond, deși în plan era programat inițial un concurs de viteză. Pregătirea porumbeilor pentru etapa de fond a fost prioritară, astfel că pe 06 iunie s-a desfășurat concursul de viteză-demifond Zahony (Ungaria), la care au participat 96 de columbofili și un număr total de 3.761 de porumbei. Raportându-ne la viteza primilor porumbei din clasament, care depășește cu puțin media de 1.100 m/min., concursul Zahony a fost unul destul de dificil.

Florin Savu câștigă primele trei locuri pe lansare

Medieșanul Florin Savu este un columbofil cu rezultate foarte bune la categoriile Fond și Maraton, dar se pare că porumbeii săi pot câștiga și la concursurile ceva mai scurte. Pentru el, etapa de la Zahony a avut distanța de 297 de km și a fost un bun prilej pentru a contoriza un nou rezultat important. Trei femele au sosit în același timp în crescătoria sa, fiind înregistrate în doar 11 secunde. Ele s-au clasat pe locurile 1, 2 și 3 pe lansare, viteza medie realizată de prima dintre femele fiind de 1.130 m/min. „Eu concurez pentru categoriile Fond și Maraton. La acestea am avut și cele mai importante rezultate, cum ar fi locul 2 Național Maraton Maturi în 2012 și locul 5 la Cupa Europei, categoria E. Porumbeii sunt concurați la văduvie, fiind separați după ce majoritatea au crescut câte un rând de pui. Cele trei femele care au sosit primele la acest concurs nu au fost împerecheate deloc în această primăvară pentru simplu motiv că nu au vrut. Toate trei sunt nepoatele femelei „Nikita”, vicecampioană națională la Maraton Maturi în 2012 și locul 5 la Cupa Europei de la Dortmunt. Concursul a fost unul foarte greu, cu lansare destul de târzie, cu vânt din față, însă, ca pregătire pentru acest concurs nu le-am făcut nimic special, în afară de două antrenamente de la distanța de 25 de km înainte de îmbarcare”, a precizat Florin Savu. Columbofilul din Mediaș s-a poziționat foarte bine și în clasamentul crescătorilor la această etapă, unde a ocupat locul 11 din 96 de columbofili participanți, cu 26 de porumbei clasați din 37 angajați.

La crescători, etapa Zahony a fost câștigată de sibianul Vasile Morar. Din cei 87 de porumbei angajați de el, 35 au ocupat un loc în clasamentul concursului. Primul său porumbel din echipă, o femelă, s-a clasat pe locul 8 pe lansare, în timp ce următorul porumbel de echipă, tot o femelă și de această dată, s-a clasat pe locul 69 pe concurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO