Maramureș: Tandemul Robaș+Bucaciuc câștigă etapa Budapesta (340 km)

Primul concurs cu distanțe depeste 300 de km pentru columbofilii din Maramureș a avut loc săptămâna trecută. Etapa de la Budapesta a fost organizată pe 14 iunie, tandemul Robaș+Bucaciuc câștigând locurile 1 și 3 pe lansare. În clasamentul crescătorilor, primul loc a fost ocupat tot de un tandem, Haidu B.+Robaș M., din localitatea Seini.

Pentru prima etapă de Budapesta din acest an au fost angajați 3.385 de porumbei și au participat 110 columbofili din Asociația Columbofilă Maramureș. Lansarea porumbeilor a avut loc la ora 06:25, iar bătălia pentru primele locuri din clasament s-a dus între columbofilii din centrul de clasament Seini. Mai exact, primele 17 locuri au fost ocupate de columbofilii din Seini, cu tandemul Robaș+Bucaciuc pe locurile 1 și 3.

Tandemul Robaș+Bucaciuc câștigă locurile 1 și 3 pe lansare și locul 2 la crescători

Colaborarea dintre cunoscutul columbofil român stabilit în Belgia, Daniel Bucaciuc, și Gabriel Robaș, din Seini, Maramureș, devine pe an ce trece tot mai rodnică. După ce au câștigat deja mai multe titluri naționale în sezoanele trecute, tandemul Robaș+Bucaciuc începe foarte bine și actualul sezon de concursuri. În urma unor clasări foarte bune la primele etape, cei doi crescători din Maramureș au câștigat săptămâna trecută prima etapă din acest an, concursul de la Budapesta (340 km) de pe 14 iunie. Porumbelul câștigător este o femelă de doar un an, RO-19- 0810070, care a clasat deja toate cele cinci concursuri de până acum. Ora la care a sosit în crescătorie a fost 11:01:42, adică după mai bine de patru ore de zbor, iar viteza medie realizată în timpul zborului de 340 de km a fost de 1.229 m/min. „Femela care s-a impus la această etapă ne dă mari speranțe pentru viitor. Ea este nepoata fratelui lui „Mr. Fantastic”, masculul lui Daniel care a câștigat locul 1 KBDB Fond în 2017, și este verișoara cu femela care anul trecut a fost locul 1 Național la General Tineret. Ca metodă de zbor folosim văduvia totală și concurăm și cu masculii, și cu femelele. Din punct de vedere al pregătirii, am mers pe aceleași metode ca până acum, cu antrenamente intense în jurul crescătoriei. Timpul nu ne permite să îi ducem la multe antrenamente cu mașina, dar înainte de acest concurs am reușit să le facem un antrenament de 45 de km”, a explicat Gabriel Robaș. La același concurs, tandemul maramureșan a mai ocupat și locul 3 pe lansare, dar și al doilea loc la crescători. Ei au reușit să claseze 62 din cei 81 de porumbei angajați, obținând un punctaj de 8.64 puncte de penalizare.

Tot un tandem a câștigat primul loc al podiumului și în clasamentul crescătorilor. Așa cum aminteam mai sus, la concursul de la Budapesta au participat 110 columbofili, iar primul loc a fost câștigat de tandemul Haidu B. + Robas M. Un lot de 40 de porumbei au angajat cei doi la acest concurs, 28 dintre ei clasând. Al treilea și al patrulea porumbel sosit în crescătoria lor au făcut parte din echipă și prin clasarea pe locurile 12 și 13 pe lansare, au reușit să aducă tandemului Haidu B. + Robas M. locul 1 la crescători, cu un coeficient de 8 puncte de penalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO