UCPR: sezon nou, metehne vechi

Etapa organizată în acest weekend de Asociația Vâlcea, afiliată Uniunii Columbofililor Profesioniști din România (UCPR), a reliefat, încă o dată, nivelul la care se concurează în această grupare, care își arogă în continuare dreptul de a fi entitatea columbofilă principală din România, cu pretenții la reprezentare internațională.

Cu ocazia unui control de rutină efectuat de unii columbofili din Târgoviște, membrii UCPR, asupra mașinii de transport în care se aflau porumbeii angajați de crescătorii aceleiași grupări, filiala județului Vâlcea, au fost descoperite mai multe „surprize”. În una dintre boxele mașinii, după cum se poate vedea și auzi din filmarea făcută de columbofilii care au făcut controlul, se aflau mai mulți porumbei fără senzori sau altă variantă de constatare, respectiv cleme de control pentru ceasurile mecanice. Însă, acest aspect deosebit de rușinos și jenant pentru timpurile columbofile pe care le trăim acum nu este singurul nepotrivit pentru un concurs serios și echitabil. Sigiliile de la ușile mașinii dispăruseră și ele, autorii filmării incriminatoare făcând și dovada faptului că se pot, cu ușurință, sustrage porumbei din mașină. Prea multe poate nu ar fi de spus, de altfel este și foarte greu să comentezi astfel de aspecte. Dar, în momentul în care pretinzi în repetate rânduri, prin petiții și reclamații către Federația Columbofilă Internațională, că ești cea mai importantă entitate columbofilă din România și singura care meriți să reprezinți această țară la nivel internațional, neregulile descoperite la un concurs banal devin flagrante. Una dintre întrebările care se pun este: Aceasta este imaginea columbofilă a României pe care vrea UCPR să o prezinte colegilor din străinătate? De asemenea, ne întrebăm, ce s-ar fi întâmplat în cazul în care acest concurs ar fi fost unul cu lansare de peste graniță și controlul ar fi fost făcut de delegați străini? Cât de frumos ar fi vorbit despre columbofilii români?

Cel mai probabil, discuțiile pe marginea a ceea ce s-a descoperit la acest concurs organizat de UCPR nu vor crea valuri prea mari în interiorul grupările lor pentru că, așa cum se cunoaște, acolo, astfel de nereguli sunt la ordinea zilei. Cei care vor trebui să se gândească serios sunt columbofilii de bună credință din această uniune, care plătesc taxe și speră la șanse egale de câștig. Probabil că nu puțini vor fi cei dezgustați de încă o mizerie „marca” UCP dată în vileag, și vor lua în calcul deplasarea către cei care sunt cu ani-lumină în față în ceea ce privește corectitudinea, echitatea și tot ceea ce se poate descrie prin calitate, în materie de columbofilie. Din fericire, România are, la nivel internațional, un reprezentant columbofil serios și responsabil, care costruiește bucată cu bucată drumul țării noastre către topul columbofiliei internaționale. Bineînțeles, ne referim la Federația Națională a Crescătorilor de Porumbei din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO