Asociațiile Olt, Vâlcea și Gorj, „și-au dat mâna” pentru un super-fond: 19. 470 de porumbei la lansare

Concursul de fond Kairy, desfășurat pe 20 iunie, a fost unul de-a dreptul inedit. Primul aspect important este acela că au fost angajați nu mai puțin de 19.470 de porumbei, iar cel de al doilea este că au participat crescători din trei județe, fapt mai rar întâlnit la prima etapă de fond. Mihai Mitrică (Olt) este columbofilul care a reușit performanța de a se clasa pe locul 1 într-o astfel de concurență, iar la crescători a câștigat Claudiu Iancu, membru al aceleiași asociații columbofile.

Asociația Columbofilă Olt a fost organizatoarea unui super-concurs de fond în acest an. Etapa de la Kairy (Ucraina) a adunat la start 19.470 de porumbei și 557 crescători, iar o astfel de competiție pentru prima etapă de fond a anului a fost posibilă prin colaborarea a trei asociații: Olt, Vâlcea și Gorj. Eliberarea porumbeilor a avut loc în dimineața zilei de 20 iunie 2020, la ora 05:46, locul 1 pe lansare fiind câștigat de Mihai Mitrică din Fărcașele, județul Olt.

Mihai Mitrică, locul 1 pe lansare din 19.470 de porumbei

Mihai Mitrică este un tânăr columbofil din județul Olt, care îndrăgește etapele de fond și maraton.  Sezonul 2019 a început perfect pentru tânărul columbofil oltean, ocuparea locului 1 pe lansare la etapa de fond Kairy din mai bine de 19.000 de porumbei fiind un rezultat foarte bun. Performanța a fost realizată de femela RO-2018-0548383, care a sosit în crescătorie la ora 14:44:11. Viteza medie cu care a parcurs cei 580 de km ai concursului a fost de 1.079 m/min., ceea ce demonstrează faptul că nu a fost o etapă tocmai ușoară. „Am început acest sezon cu 38 de porumbei, concurați la natural, iar la prima etapă de fond am angajat un număr de 33 de porumbei. Femela câștigătoare este fiica unui mascul de la Sorin Oprea, printre altele, bunicul femelei sale care a câștigat anul trecut Trofeul „Traian Nițescu”. La îmbarcare, femela avea ca poziție de cuib ouă de aproximativ două săptămâni. În afară de antrenamentul în jurul crescătoriei, porumbeii au fost duși la două antrenamente, unul la 50 de km și altul la 30 de km, ultimul dintre ele fiind chiar în ziua îmbarcării. Din cei 33 de porumbei pe care i-am angajat la acest fond, au reușit să sosească acasă 31, iar 17 au clasat”, a declarat Mihai Mitrică.

Din cei 557 de crescători participanți, locul 1 în acest clasament a fost câștigat de Claudiu Iancu, columbofil care face parte tot din asociația Olt. Primii doi porumbei sosiți în crescătoria sa, doi masculi reproduși în anul 2017, au fost nominalizați pentru echipă. Cei doi porumbei s-au poziționat pe locurile 14 și 25 pe lansare, iar coeficientul realizat a fost suficient de mic încât Claudiu Iancu să câștige locul 1 din 557 de crescători participanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO