Timiș: prima etapă de fond câștigată autoritar de Team Tănase+Rusu

Jihlava (Cehia) a fost localitatea de lansare pentru primul concurs de fond din acest an organizat în Asociația Columbofilă Timiș. Etapa s-a desfășurat pe 24 iunie și s-a bucurat de o concurență importantă. Fiind un concurs organizat doar la nivelul județului Timiș, totuși, s-au angajat 3.531 de porumbei, participând 92 de columbofili. Team Tănase+Rusu a câștigat autoritar concursul, ocupând primele patru locuri pe lansare. La crescători, primul loc a fost câștigat de tandemul Hanciu&Olar.

Clasicul fond de la Jihlava organizat de mai toate asociațiile columbofile din Vest a avut pentru columbofilii din Timiș distanțe cuprinse între 540 și 620 km. Lansați de la ora 06:23, primii porumbei au început să sosească aproape de ora 13, adică după mai bine de șase ore de zbor.

Team Tănase+Rusu, primul rezultat important din acest sezon

Pentru echipa formată din columbofilii Constantin Tănase, Alin-Doru Tănase (fiul) și Raimond Rusu, etapa de fond de la Jihlava a adus primul rezultat cu adevărat remarcabil al sezonului actual. Ei au reușit să se claseze pe primele patru poziții ale clasamentului lansării, cu ajutorul a patru femele concurate la văduvie. Prima dintre ele, RO-19-0380253 a sosit în crescătorie la ora 12:49:03 și a câștigat etapa (585 km) cu o viteză medie de 1.517 m/min. „Concurez alături de fiul meu, Alin-Doru, și de un foarte bun prieten, Raimond Rusu. Pentru noi, sezonul actual a început ceva mai greu. Nu am reușit să pregătim porumbeii așa cum ne-am dorit înainte de prima etapă, astfel că i-am concurat abia de la a doua etapă. Nu am angajat nici la etapa a treia, pentru că am preferat să oprim porumbeii acasă și să îi recuperăm foarte bine. Am participat la a patra etapă, după care am sărit, din-nou, peste o etapă scurtă și apoi i-am angajat la acest fond, la care cred că au fost foarte bine pregătiți. Concurăm la văduvie, fără ca porumbeii să fie lăsați împreună înainte de îmbarcare. Ei se văd doar după antrenamentele pe care le facem între etape, de undeva de la aproximativ 40 de km. Eliberăm mai întâi masculii și după aceea femelele. Acesta este și motivul pentru care cred că au venit foarte bine femelele, în afară de faptul că au fost foarte bine pregătite pentru acest concurs. Femela care a ocupat primul loc este înrudită cu campioana mea națională din 2017, Queen Jacky, femelă care a câștigat patru trofee naționale. O soră a acestei femele, în pereche cu un mascul olandez, 100% Maurice Hasendonckx, au reprodus femela care a câștigat această etapă de fond. În același timp, femela de pe locul al treilea la acest concurs este reprodusă dintr-un frate al femelei Queen Jacky”, a declarat Constantin Tănase.

La crescători, primul loc a fost câștigat de Hanciu&Olar, titulatură folosită de crescătorul Florin Hanciu, din Chișoda, pentru a cinsti memoria bunului său prieten, Bogdan Olar. Din cei 64 de porumbei angajați la această etapă de către Florin Hanciu, 28 au clasat, iar primii porumbei de echipă s-au clasat pe locurile 14 și 29 pe lansare. Coeficientul realizat de porumbeii de echipă a fost de 12,26 puncte de penalizare, suficient de puțin pentru ca Florin Hanciu să câștige primul loc din clasamentul crescătorilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO