Categoria Viteză Tineret 2020, dominată de Victoraș+Răzvan Manole, Șițoiu+Tudoran și Team Catrinescu

La categoria Viteză Tineret, sezonul 2020 a fost al asociațiilor Dâmbovița și Vâlcea. Chiar dacă nu sunt cele mai puternice centre pentru etapele scurte din România, cele două asociații sunt cele care îi dau pe ocupanții podiumului național al categoriei Viteză Tineret în acest an. Este vorba despre Victoraș+Răzvan Manole din Dâmbovița, ocupanții locului 1 național, tandemul Șițoiu+Tudoran, din Vâlcea, care s-a clasat pe locul al doilea, și Team Catrinescu, tot din Vâlcea, care câștigă locul 3 național Viteză Tineret 2020.

Cu cele 4,11 puncte de penalizare obținute de masculul RO-19-0723138, tandemul Victoraș+Răzvan Manole și-a asigurat, fără emoții, poziția de campion național. Tandemul Șițoiu+Tudoran se clasează pe locul al doilea în ierarhia națională, cu 10,46 puncte de penalizare, grație femelei RO-19-  0240919. Locul al treilea este ocupat de Team Catrinescu, cu femela RO-19-0241027, care, în cele cinci etape de viteză, a acumulat 13,19 puncte de penalizare.

Victoraș+Răzvan Manole (DB) și masculul RO-19-0723138, campioni naționali Viteză Tineret 2020

După acest sezon, tandemul Victoraș+Răzvan Manole se pot lăuda cu un porumbel extraordinar. Masculul RO-19-0723138 nu este campion național doar la Viteză Tineret. Câștigând trei locuri de 1 pe lansare în sezonul 2020, plus alte clasări foarte bune, tânărul zburător al celor doi columbofili din Dâmbovița câștigă în acest sezon trei trofee de locul 1 național: 1 Național Viteză Tineret, 1 Național Demifond Tineret și 1 Național categoria G Tineret. Clasându-se pe locul 1 din 5.444 porumbei (375 km), pe locul 1 din 2.112 porumbei (373 km), pe locul 1 din 2.222 porumbei (373 km), pe locul 4 din 2.195 porumbei (373 km) și pe locul 12 din 9.925 (183 km), masculul tandemului dâmbovițean a reușit să fie unul dintre cei mai buni porumbei din România. „Masculul este frate de tată cu femela noastră care anul trecut a fost locul 1 Național Demifond Tineret, fiind un bun exponent al familiei pe care am reușit să o creăm, iar mama lui este o femelă originală Dirk van den Bulck. A fost concurat la văduvie, motiv pentru care ne-a fost foarte ușor să îl motivăm. Am folosit mai multe mijloace de motivare, în sensul că masculul își găsea femela în boxă când venea de la antrenamente, am folosit și gelozia, dar, de regulă, motivarea avea loc cu o zi înainte de îmbarcare, pentru a îl trimite calm la concurs. Pentru hrănire am folosit amestecul Gino Clique de la Vanrobaeys”, a declarat Victoraș Manole.

Tandemul Șițoiu+Tudoran câștigă locul 2 Național Viteză Tineret

Femela RO-19-0240919, a tandemului Șițoiu+Tudoran, a „prevestit” încă de la începutul anului competițional că 2020 va fi sezonul ei. La a patra etapă câștiga locul întâi din 12.068 de porumbei, pentru ca la finalul sezonului să se claseze pe locul 1 Național As Speed Tineret, locul 2 Național Viteză Tineret, locul 2 Național Categoria G Tineret și locul 4 Național Demifond Tineret. „Femela provine de la Cătălin Ariciu și are în spate porumbei Drapa, Gunter Prange și Van Dyck. A fost concurată la văduvie, ca întreg lotul de zbor, porumbeii fiind separați după ce au stat pe ouă timp de 10 zile. La început nu i-am acordat foarte mare atenție, dar apoi, când am observat că vine foarte bine, i-am oprit masculul acasă, cu ajutorul căruia o motivam. În timpul sezonului am folosit trei tipuri de hrană, de la Vanrobaeys. După concurs porumbeii au primit o hrană de dietă, apoi au fost hrăniți cu amestecul 29 de la această firmă, iar pe final de săptămână au primit amestecul Top Energy. În afară de antrenamentele din jurul crescătoriei, o dată sau de două ori pe săptămână i-am dus la aproximativ 40 de km”, a explicat Cosmin Tudoran.

Team Catrinescu ocupă locul 3 Național Viteză Tineret

Podiumul național al categoriei Viteză Tineret este completat de Team Catrinescu, tot din Asociația Vâlcea. Deși concurată inclusiv etape de fond, femela crescătoriei Catrinescu a reușit să scoată un punctaj foarte bun și la viteză, câștigând locul 3 Național Viteză Tineret, printre altele, clasându-se și pe locul 9 Național Categoria G Tineret și 13 Național General Tineret. „Femela este fiica unui bun zburător al crescătoriei noastre, cu origini Van Loon și Van de Pasch, iar mama ei este dublă nepoată a celui mai bun porumbel al lui Jan Hooymans, celebrul „Harry”. A fost concurată la văduvie, fără să reproducă înaintea sezonului, pentru că nu știam când vom începe și nu am vrut să riscăm. Am folosit hrană de la Vanrobaeys, tot sezonul, bazându-ne pe amestecul Gino Clique, iar pentru a îi antrena, i-am dus o dată pe săptămână la 50 de km, când îi și lăsam să se vadă”, a precizat Ionuț Manu (foto dreapta), managerul crescătoriei Catrinescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO