„Tânărul minune“ al tandemului Victoraș+Răzvan Manole, campion absolut la Demifond Tineret

În sezonul 2020, peste 5.000 de yarlingi au îndeplinit norma categoriei Demifond Tineret. Acest lucru înseamnă că au clasat minim patru concursuri cu distanța cuprinsă între 285 și 630 km, totalizând minim 1.400 de km clasați. Cel mai bun tânăr din România la acestă categorie este masculul RO-19-0723138 al tandemului Victoraș+Răzvan Manole, din Dâmbovița, urmat de alți doi masculi, concurați de familia Dragomir și Cosmin Olteanu, ambii din Asociația Columbofilă Prahova.

Despre tânărul zburător al tandemului Victoraș+Răzvan Manole, din Dâmbovița, putem spune că a câștigat detașat titlul de campion național al acestei categorii. Coeficientul său este de 2,90 puncte, unul foarte mic, dacă ținem cont de faptul că a fost realizat în patru concursuri. Locul al doilea este ocupat de Magdalena și Ionuț Dragomir, din Prahova, cu 7,03 puncte de penalizare. Cunoscutul columbofil Cosmin Olteanu, tot din Prahova, este cel care se poziționează pe ultimul loc al podiumului național, porumbelul său obținând 9,57 puncte de penalizare.

Victoraș+Răzvan Manole (DB), campioni și la Demifond Tineret

Masculul RO-19-0723138 al tandemului Victoraș+Răzvan Manole a mai fost amintit până acum în articolele noastre și va mai fi amintit și în continuare. Motivul este unul foarte simplu, și anume câștigarea a trei titluri naționale: 1 Național Viteză Tineret, 1 Național Demifond Tineret și 1 Național categoria G Tineret. Norma la Demifond Tineret a fost realizată clasându-se pe locurile 1 din 5.444 porumbei (375 km), locul 1 din 2.112 porumbei (373 km), locul 1 din 2.222 porumbei (373 km) și pe locul 4 din 2.195 porumbei (373 km). Aceste patru clasări au fost centralizate numai din clasamentele generale (pe lansare), ceea ce înseamnă că tânărul mascul al tandemului dâmbovițean a avut o prestație aproape perfectă. „Masculul este frate de tată cu femela noastră care anul trecut a fost locul 1 Național Demifond Tineret, fiind un bun exponent al familiei pe care am reușit să o creăm, iar mama lui este o femelă originală Dirk van den Bulck. A fost concurat la văduvie, motiv pentru care ne-a fost foarte ușor să îl motivăm. Am folosit mai multe mijloace de motivare, în sensul că masculul își găsea femela în boxă când venea de la antrenamente, am folosit și gelozia, dar, de regulă, motivarea avea loc cu o zi înainte de îmbarcare, pentru a îl trimite calm la concurs. Pentru hrănire am folosit amestecul Gino Clique de la Vanrobaeys”, a declarat Victoraș Manole.

Magdalena Dragomir (PH) câștigă locul 2 Național

Foarte bine a concurat și masculul RO-19-0988841 al familiei Dragomir, care a câștigat locul 2 Național Demifond Tineret, cu punctajul de 7.03 puncte de penalizare. Dacă în cazul masculului tandemului Victoraș+Răzvan Manole, etapa preferată a fost Palanca (373 km), tânărul zburător al Magdalenei și Ionuț Dragomir s-a descurcat foarte bine la concursul Svilengrad (391 km), pe care l-a clasat de patru ori: locul 4/10.156 porumbei, locul 3/1.075 porumbei, locul 7/4.679 porumbei și locul 18/7.644 porumbei. „Este un mascul 50% Koopman și 50% Carboni cu Eijerkamp. A fost concurat la văduvie totală încă de la primul concurs, lotul de zbor fiind separat după ce au crescut o serie de pui, astfel încât să fie văduvi la prima etapă. Am folosit un singur sortiment de mâncare, Champion Plus de la Versele Laga, pentru tot sezonul, indiferent de moment. În ceea ce privește antrenamentele, am făcut cât de multe am avut ocazia, distanța fiind de 70 de km”, a explicat Ionuț Dragomir (foto stânga).

Cosmin Olteanu (PH), un nou podium național

Un obișnuit al podiumului național la categoriile de o zi, Cosmin Olteanu (foto dreapta) nu lipsește din clasamentul național nici în 2020. Un mascul, RO-19-0019060, îi aduce în acest sezon locul 3 Național Demifond Tineret. Punctajul său este de 9,57 puncte de penalizare și a fost realizat prin următoarele clasări: 18/14.723 de porumbei, 26/12.913 porumbei, 24/11.258 porumbei și 73/17.346 porumbei. Toate cele patru clasări au fost realizate la același concurs, Svilengrad, care pentru Cosmin Olteanu a avut distanța de 361 km. „Tatăl masculului este un porumbel care provine de la Jos Cools, iar mama este o femelă de Frans Maris în combinație cu Davy Tournelle. Ca metodă de zbor am folosit văduvia, dar din cauza întârzierii cu care a început sezonul, nu am putut urma programul obișnuit. Porumbeii din lotul de zbor au reprodus două serii de pui înainte de a fi văduviți și au plecat la concursuri puțin cam năpârliți. Am folosit hrana de la Vanrobaeys, unul sau două antrenamente pe săptămână de la distanța de 40 de km, program care pare că i-a convenit acestui porumbel, deoarece nu a primit niciun tratament special”, a menționat Ciprian Mălescu, managerul crescătoriei lui Cosmin Olteanu.

Încheind norma cu un coeficient mai mic de 10 puncte de penalizare, cei trei porumbei ai crescătorilor de pe podiumul național își merită din plin toate aprecierile. Clasarea între primii porumbei din clasament la patru concursuri diferite, consecutive, denotă calități reale de performeri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO