Tokmak Național 2021: îmbarcare miercuri, lansare sâmbătă

Cu toate problemele generate de instabilitatea vremii, concursul Tokmak Național de anul acesta se va desfășura în data stabilită inițial. Din punct de vedere al participării, știm cu siguranță că vor participa columbofilii din asociațiile Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt și Teleorman, iar organizatorii speră la un numeric de peste opt mii de porumbei.

Miercuri, 07 iulie, este programată îmbarcarea porumbeilor pentru concursul Tokmak Național de anul acesta, etapă ajunsă deja la ediția cu numărul patru. La momentul actual, condițiile meteo nu par a împiedica lansarea porumbeilor, programată pentru sâmbătă, 10 iulie.

Florin Gătejescu, președintele Asociației Columbofile Dolj: „Sperăm la aproximativ 8.000 de porumbei angajați”

Sezonul 2021 este printre cele mai dificile din ultimii ani. Pierderile semnificative întâmpinate la concursurile de fond și maraton desfășurate până acum au repercusiuni și asupra participării la etapele naționale de maraton din 2021, a căror serie, în Oltenia, este deschisă de etapa Tokmak Național. Acesta este motivul pentru care responsabilii din Asociația Columbofilă Dolj, care se ocupă de organizarea acestui concurs, preconizează o cifră de opt mii de porumbei participanți, deși, în ultimele două sezoane, la Tokmak Național s-au angajat peste 10.000 de porumbei. „Pierderile considerabile de anul acesta ne împiedică să avem etape naționale așa cum ne obișnuiserăm, cu numerice care să depășească cel puțin 10.000 de porumbei. Cu toate acestea, cred că vom aveam undeva la opt mii de porumbei îmbarcați la această etapă, mai ales că este un concurs care reunește toată provincia. Pe lângă columbofilii din Mehedinți, Gorj, Olt, Dolj și Vâlcea, vor participa și câțiva columbofili din Teleorman, care au cerut în mod special acest lucru. Din datele pe care le avem la momentul actual, nu vor fi probleme meteorologice în ziua lansării, iar porumbeii vor putea fi eliberați sâmbătă, așa cum este programat. Din partea noastră, ca asociație organizatoare, le doresc succes tuturor colegilor care vor lua parte la această etapă și un concurs cât mai bun cu putință”, a precizat Florin Gătejescu, președintele Asociației Columbofile „Ioan-Gelu Gătejescu” a județului Dolj (foto dreapta).

Nu trebuie uitat faptul că Tokmak Național este un concurs la care sunt puse în joc și premii consistente. Câștigătorul primului loc pe lansare, la porumbel, va fi premiat cu un trofeu special. Pe lângă acest trofeu, câștigătorilor primelor trei locuri la nivel județean, la porumbeii maturi, tineri și la crescători,  li se va acorda câte un premiu în bani, proporțional cu locul obținut și cu suma acumulată în fondul de premiere pe acel județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO
ro_RO